RUM YÖNETİMİ ANKARA'YA TEPKİLİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, "kesin ve kalıcı bir anlaşma olmadan Kıbrıs'tan bir tek askerin gitmeyeceği" yolundaki sözlerini, "Ankara'nın uzlaşmaz tutumunun kanıtı" olarak niteledi.

Rum Yönetimi sözcüsü Kipros Hrisostomidis, "Orgeneral Büyükanıt'ın bu açıklamasının Türk politikasının değiştiğine inananların yanlış olduklarını bir kez daha kanıtladığını" söyledi.

Orgeneral Büyükanıt'ın sözlerinin, "Türkiye'ye barış Pashacasino yolunda jest yapmasını telkin edenler için kışkırtıcı bir yanıt" olduğunu savunan Rum sözcü, "özellikle yapılan jest telkinlerinin Türkiye'nin adadan asker çekmesi yönünde olduğunu" kaydetti.

Sözcü, Büyükanıt'ın, "kesin ve kalıcı bir anlaşma olmadan Kıbrıs'tan bir tek askerin gitmeyeceği" yolundaki sözlerini, "Ankara'nın uzlaşmaz tutumunun kanıtı" olarak niteledi.

Hrisostomidis, gazetecilerin ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher'in Annan Planı'na ilişkin açıklamasıyla ilgili soruları üzerine, "Annan Planı'nın bugünkü şekliyle Kıbrıslı Rumların önüne referandum için konamayacağını" söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

WWW.DENIZHABER.COM

Editör: TE Bilişim