Rum Denizcilik Sektörüne AB Dopingi

Avrupa Komisyonu, Güney Kıbrıs’ın, denizcilik alanında AB’ye yönelik teknik bilgi sağlama rolünü tanıma kararı aldı. Komisyon’un bu kararının Rum Ticari Denizciliği ve AB’nin geleceği açısından belirleyici olacağını bildirildi.  
 
Simerini gazetesi haberi, “Kıbrıs, Avrupa Komisyonu’nun Kararıyla Gemi Hizmet/Yönetim Merkezi – Bu Kararla Merkezi Kıbrıs’ta Bulunan Denizcilik Şirketlerinin Vergilendirilme Olanağı Genişliyor” başlığıyla verdi.  Gazete, Avrupa Komisyonu’nun ilgili kararının vergi rejimini değiştirdiğini yazdı.

Habere göre, Güney Kıbrıs, bundan böyle, gerek mürettebata yönelik hizmet veren gerek gemilere teknik hizmet sağlayan şirketlere şirket vergisi yerine kapasite vergisi uygulayabilecek. Bu kararın, merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan gemi hizmet/yönetim şirketlerinin çokluğundan da dolayı, benzer şirketlerin Güney Kıbrıs’ta yerleşmeleri (merkezlerini oluşturmaları) için bir garanti de vereceği değerlendiriliyor. 

Gazete, Rum tarafı için bir sonraki adımın, revize edilmiş vergilendirme yasasını Komisyon’a sunmak olduğunu, onaylanması halinde bunun; Rum tarafını “Üç temel denizcilik faaliyetinde de en çekici denizcilik metropolü” haline getireceğini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim