Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galataport ihalesinin iadesiyle ilgili olarak, “Galataport ile ilgili bir defa ihaleyi şu anda iptal etsek bile ihaleden biz vazgeçmeyiz” dedi.

Başbakan Erdoğan Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Erdoğan, Galataport ihalesi ile ilgili hükümetin nasıl bir yol izleyeceği sorusu üzerine şunları kaydetti:  “Galataport ihalesiyle ilgili medyada bir çok şeyler yazılıyor, söyleniyor. Kişiye bağımlı bir karar söz konusu değil. Şu anda gerek bağımsız kurumlar gerekse bu konuyla ilgili yargı organı değerlendirdi. Bütün bunlar göz önüne alınarak, bunlar önümüze gelecektir. Önümüze geldikten sonra da nihai kararı ona göre biz vereceğiz. Ve bu nihai karar da değerlendirildikten sonra açıklanacaktır.

Bazı yayın organları DPT'yi bir onay organı olarak görüyor. DPT bir onay organı değildir. DPT bir danışma kuruludur. Medya bunu hala öğrenemedi. Bu konuda YPK'da onay makamı şahsımdır. Ben onay verirsem YPK kararı çıkar. Ben onay vermediğim zaman YPK kararı çıkmaz. Dışında bir arkadaşın vereceği kararla değil, benim onayımla yürürlüğe girer. Veya benim onayım olmazsa yürürlüğe girmez. Bunu da basın mensubu arkadaşlarımızın bilmesi lazım.

Ve bu konuda karar verilecektir. Karar verildikten sonra da bunu açıklayacağız. Galataport ile ilgili bir defa ihaleyi şu anda iptal etsek bile ihaleden biz vazgeçmeyiz. Yeni bir şekliyle bunu ihale ederiz. Yani bu yeniden ihale edilecektir. En kötü ihtimalle ben basın mensubu arkadaşlarıma duyurayım. Yeni ihalenin şekli nasıl olacaktır, onu da açıkladığımızda zaten göreceksiniz.”

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim