Ege Denizinde 3,5 saat Black-Out olan 329 metre uzunluğundaki dev kruvaziyer gemi Royal Princess'taki arızaya neyin sebep olduğu hala sır. 

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'dan hareket ettikten sonra Cumartesi günü Yunanistan'ın Mikonos adasına uğrayan; Mikonos adasından hareketinde demir ırgatlarında sorun yaşayan Royal Princess adlı kruvaziyer geminin bir sonraki gün de Napoli rotasında iken Akdeniz'de makineleri devreden çıkmış Black-Out olan gemi emercensi jeneratörlere kalmıştı.

Daha sonra sistemleri yeniden devreye giren gemi Napoli'ye yoluna devam etti. Ancak arızaya neyin sebep olduğu anlaşılamadığından tekrar etmesinden endişe ediliyor. Bu nedenle gemi Napoli'den sonra Barcelona'da kısa tamire alınacak.

Geminbin armatöreü Princess Cruises şirketinin, geminin bir sonraki seferine başlamasından önce bu tamir için 2 gün süresi olduğu bildirildi. 2 gün içerisinde arızaya neyin sebep olduğu ortaya çıkarılmazsa sefer iptali gündeme gelebilecek. Geminin 27 Eylül'de Barcelona'dan sefer alması gerekiyor.

En Modern Gemi! 

Royal Princess, İngiliz-Amerikan ortaklığı olan Princess Kruvaziyer Şirketinin en modern gemisi. İtalya'nın Fincantieri tersanelerinde inşa edilmiş olan gemi,  3600 yolcu ve 1346 mürettebat barındırıyor, 22 knots hız yapabiliyor. 

Gemi, ilk seferini Southampton'dan Barcelona'ya Haziran ayında yapmıştı.  

Editör: TE Bilişim