Yelken: Route du Rhum’da Onuncu Randevu

1978 yılında düzenlenen solo Atlantik yelkenli yarışı Route du Rhum’un onuncusu 2 Kasım Pazar günü başlayacak.

24 trimaran, 1 katamaran ve 66 monohull kategorisinde 91 yelkenli, Fransa’nın kuzeybatısında Saint-Malo Limanı’ndan hareket edecek. Ekipler, Atlantik Okyanusu’nu geçerek , Karayip Denizi’nde, Porto Riko’nun güney doğusunda Guadeloupe adasına ulaşacaklar.

Saint Malo’dan ayrılmadan önce, burada son hazırlıklarını yapan kaptanlardan Julien Mabit, bu yılki atmosferin her zamankinden daha özel olduğu görüşünde. Mabit, Saint Malo’da çok iyi ağırlandıklarını da belirtiyor.

Yarış filosunun en büyük teknelerinden biri de Fransız yelkenci Yann Guichard’ın. Guichard, maksi trimaranlardan Ultimate kategorisindeki en gözde teknelerden biri ile yarışıyor. Fransız yelkenci, dünyanın en büyükleri sınıfındaki Spindrift 2’nin pek çok rekora imza attığını, dev trimaranın bir kaç aydır, Route du Rhum düzeyindeki bir solo yarışa uygun hale getirilmesi için modifiye edildiği söylüyor.

Nils Boyer ise çalışmaz halde 10 yıl bekleyen çok eski bir tekneyi gönüllü bir grup ile gece gündüz 2 buçuk ay süren hummalı çalışmanın ardından yarışa hazırlamış. Mücadeleye Fransa, İtalya, İngiltere, Güney Afrika, İspanya, Portekiz, İsviçre, Belçika ve Finlandiya’dan 91 yelkenli katılıyor.

Editör: TE Bilişim