Rolls-Royce’un nükleer faaliyetlerle birlikte Sivil Havacılık, Savunma, Deniz ve Enerji olmak üzere dört sektöründe ülke içi bölgesel işlerini yönetmek üzere Rolls-Royce Türkiye CEO’su olarak Patrick Regis atandı.

Göreve getirilmeden önce Vietnam’da Rolls-Royce CEO’su olan Patrick Regis, Vietnam ve Güneydoğu Asya’daki uzun vadeli stratejinin geliştirilmesinde önemli bir rol aldı. Ayrıca Kuzey
Amerika’da Rolls-Royce’un Deniz iş segmentinde Bölge Yöneticisi olarak görev yapan Regis, Kuzey Amerika yan kuruluşunun hızlı büyümesinde etkisini gösterirken, Rolls-Royce’un Amerika
Birleşik Devletleri’nin önde gelen güç sistemleri sağlayıcısı olmasına da katkıda bulundu.

Türkiye’de göreve atanmasıyla ilgili olarak memnuniyetini ifade eden Patrick Regis: “Türkiye CEO’su olarak atanmaktan memnuniyet duyuyorum. Stratejimiz, tüm iş segmentlerimizde
sürekli bir büyüme planladığımız için müşterilerimizle uzun vadeli ortaklıklar geliştirmek olacak” dedi.

Paris’te Deniz Ataşesi olarak da görev aldığı 22 senelik ABD Donanması kariyerinin ardından 10 yıldır Rolls-Royce’da görev yapan Regis, Kosova’da NATO Deniz Yarbayı olarak gerçekleştirmiş
olduğu özel görevden dolayı görevi sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Chirac tarafından verilen Fransa Devlet Liyakat Madalyası (Chevalier de l’Ordre National du Mérite) ile ödüllendirildi.
Boston’daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Mühendislik alanında iki yüksek lisans derecesine sahip olan Patrick Regis, Paris’te bulunan Ecole Nationale d’Administration’dan (ENA)
mezun oldu.

Rolls-Royce Hakkında

Rolls-Royce karada, denizde ve havada kullanıma yönelik güç sistemleri ve hizmetleri alanında dünyanın önde gelen hizmet sağlayıcılarındadır ve sivil havacılık, savunma, deniz ve enerji alanlarında global pazarlarda güçlü bir konuma sahiptir.

Bu stratejinin bir sonucu olarak Rolls-Royce, 500’ün üzerinde havayolu, 4.000 kurumsal ve hizmete yönelik uçak ve helikopter operatörü, 160 silahlı kuvvetler, aralarında 70 adet donanma olmak üzere 4.000’in üzerinde denizcilik müşterisi ve 80’in üzerinde ülkede enerji müşterileri ile kapsamlı bir müşteri tabanına sahiptir.

2011 yılında elde edilen yıllık gelir £11.3 milyardır ve bunun yarısından fazlası verilen hizmetlerden elde edilmiştir. Şirketin 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle kesin ve duyurusu yapılmış olan siparişleri £62.2 milyardır ve geleceğe yönelik faaliyet seviyelerini göstermektedir. 

Rolls-Royce, 50’nin üzerindeki ülkede yer alan ofisleri, üretim ve hizmet tesislerinde 40.000’den fazla kişi çalıştırmaktadır. Çalışanların 11.000’den fazlası mühendistir.

2011 yılında Rolls-Royce, araştırma ve geliştirmeye £908 milyon yatırım yaptı ve bu rakamın üçte ikisi özellikle emisyonların azaltılması olmak üzere ürünlerinin çevre performansını daha da iyileştirmeye yönelik yatırımlardan oluştu. 

Rolls-Royce, şirket mühendislerinin ön plandaki bilimsel araştırmalarda yer almasını sağlayan 28 Üniversite Teknoloji Merkezinden oluşan global bir ağı desteklemektedir.

Grubun, çırak ve mezunların işe alınması ve çalışan becerilerinin daha da geliştirilmesine yönelik güçlü bir taahhüdü bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim