Deniz otobüsünde panik

Bodrum'dan Rodos'a gitmek üzere sabah saatlerinde yola çıkan 95 yolculu deniz otobüsü, arıza yapınca Datça açıklarında durdu. Arıza ile ilgili kendilerine bilgi verilmeyen yolcular, denizde büyük panik yaşadı. 

Bodrum'da faaliyet gösteren bir seyahat acentesine bağlı 'Ege Prensesi' adlı deniz otobüsü, sabah saat 08.30'da Bodrum'dan aldığı 95 yolcuyu Yunanistan'ın Rodos Adası'na götürmek üzere yola çıktı. Denizde bir müddet seyir eden deniz otobüsü, motorları arıza yapınca Datça İnceburun açıklarında durdu.

Bir aksilik olduğunun farkına varan yolcular, büyük panik yaşadı. Korku ve paniğe kapılan yolcular, cep telefonu ile ulaştıkları yakınlarına durumu anlattı. Çalışmalara rağmen arıza giderilemeyince kaptan, çareyi çok düşük devirde çalışan motorla en yakın liman olan Datça'ya gitmekte buldu.

"BODRUM YERİNE DATÇA'YA GELMEYİ TERCİH ETTİM"

Deniz otobüsünde önemli bir tehlike yaşanmadığını söyleyen kaptan Kamil Kırbey, "Deniz otobüsü arıza yaptıktan sonra hızımız maalesef 32 milden 9 mile kadar düştü. Arızayı kendi olanaklarımızla gidermeye çalıştık ancak başaramadık. Yolcular arasında panik yaşanmaması için kendilerine bilgi vermedik. Bunu yolcular yanlış anlayarak panik havası oluşturdular. Deniz otobüsü Datça İnceburun açıklarında arızalandığı için en yakın liman olan Datça'ya yanaşmayı uygun buldum. Bu yüzden buradayız. Korkulacak bir şey yok" dedi.

"GEÇEN YIL DA AYNISI OLDU"

Kaptan ile aynı görüşte olmayan yolculardan Ülkü Küçükünsal ise, "Bu şirketle geçen yıl yine böyle bir yolculuk yaptım. O zaman da buna benzer sıkıntılar yaşadık. Bu şirkette maalesef ciddiyet yok. Sadece parayı alıncaya kadar ilgileniyorlar. Deniz otobüsü çok pis, içi mazot kokuyor. Kendilerine ulaşamıyoruz, bilgi sorduğumuzda 'Size bilgi vermek zorunda değiliz' diye bizi tersliyorlar. 12 saattir denizdeyiz. Perişan olduk. Kimse bizimle ilgilenmedi" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim