Adriyatik'teki kazada Reina 1 isimli gemi çalışanlarından olan ve kayıplar arasında olduğu sanılan İlyas Terzi'nin Rize'deki ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Gemi personeli arasında bulunan ve kendisinden henüz haber alınamayan İlyas Terzi'nin (52) ailesi, il merkezine bağlı Çaykent beldesi Kasarcılar köyünde yaşıyor.

Korsan saldırısından kurtulmuştu

İlyas Terzi'nin kardeşi Yaşar Terzi, ağabeyinin 20 gün önce aynı firmaya ait başka bir başka gemide korsan saldırısından kurtulduğunu, olaydan sonra gemi değiştirerek Reina 1 gemisi ile Adriyatik Denizi'ne açıldığını söyledi.

Ağabeyinden henüz bir haber alamadıklarını ifade eden Terzi, ''Kazadan bir gün sonra bizi arayarak ağabeyimin de aralarında bulunduğu 8 mürettebatın kaybolduğunu bildirdiler. 3 gündür bir haber alamadık. Yetkililerden yardım bekliyoruz'' dedi.

İlyas Terzi'nin, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Durres-Bari arasında 189 yolcu ile sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Malta bayraklı Reina 1 isimli yük gemisi, Arnavutluk'un Durres Limanı'nın yaklaşık 20 deniz mili açığında çarpışmış, kazada Reina 1 isimli geminin kaptan ve ikinci kaptanı kurtarılmış, kalan 8 personelin bulunması için arama çalışması başlatılmıştı.

Editör: TE Bilişim