Deniztemiz Turmepa Çevre Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen öğrencilerdeki çevre bilincini geliştirme programları kapsamında Rize’de bir etkinlik gerçekleştirildi.

Deniztemiz Turmepa Çevre Derneği tarafından Kütüphane Müdürlüğü’nde bir program düzenlendi. Programda derneğin kuruluş amacı ve kahramanları, deniz canlıları olan bir çizgi film izlettirildi. Programın sonunda öğrencilerin çevre bilincini geliştirmelerini sağlayacak kitapcıklar dağıtıldı.

Deniztemiz Turmepa Çevre Derneği Genel Sekreteri Levent Laçin, projenin amacının çocukların çevre dedektifi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Projeyi Wonodds Deniztemiz Turmepa ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürüttüklerini ve üç yıldır uyguladıklarını dile getiren Laçin, “Bu yıl projemizi Karadeniz Bölgesi’nde uyguluyoruz. Deniztemiz Turmepa deniz endeksli bir çevre derneği. Daha temiz bir deniz için bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu programdaki amacımız, çocuklarımızı küçük yaştan birer çevre dedektifi olarak yetiştirmek. Onları bu konuda bilinçlendirecek çizgi filmler izlettirip, kitapçıklar veriyoruz. Daha sonra burada öğrendikleri bilgileri arkadaşlarına ve çevrelerindeki insanlara anlatmaları istiyoruz.” dedi. Denizler başta olmak üzere çevre kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Laçin, daha temiz bir deniz ve çevre için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
(ZAMAN Gazetesi)

Editör: TE Bilişim