ÇOCUKLARIN HAYALLERİ ‘RESİM AKVARYUM’DA CANLANIYOR

Hayallerin gerçek olup okyanuslarda yüzdüğü ‘Resim Akvaryum’ Kore ve Avustralya’dan sonra ilk kez Türkiye’de. Çocukların hayallerindeki deniz canlılarını resmedip dev akvaryumda yüzerken izleyebildikleri ‘Resim Akvaryum’, 2016 yılı sömestir tatili itibariyle Sea Life  Akvaryum’da çocukları bekliyor.

Bu akvaryumda balıkları çocuklar tasarlıyor! Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Sea Life  Akvaryum çocukların hayallerini okyanuslarda yüzdürebilecekleri özel bir akvaryumu İstanbul’a getiriyor. ‘Resim Akvaryum’ ismindeki dijital akvaryumla çocuklar, egzotik balıkların güzelliğinden ilham alıp hayallerindeki deniz canlılarını kâğıda çiziyor, onlara isterlerse isim veriyor ve multimedia tarayıcıdan geçirip yüzerken izliyor.

Görün, çizin, yüzmelerini izleyin!

Sea Life  Akvaryum’da ‘Resim Akvaryum’ için hazırlanmış birbirinden farklı deniz canlılarının şablonları yer alıyor. Bu şablonlarda birbirinden farklı tropik okyanus balıkları ve daha nice denizlerin bilinmez canlıları yer alıyor. Çocuklar önce bu canlılar hakkında bilgi ediniyor daha sonra da seçtikleri deniz canlısının şablonunu boyayıp dijital tarayıcıda okutarak dev akvaryuma salıyor.

Çizimlerin canlandığı, çocukların hayallerindeki balıkları gerçeğe dönüştürdüğü sihirli oyun alanı Resim Akvaryum’daki balıklarla çocuklar hem deniz canlılarını tanıyor hem de onlara hayat vermenin keyfini yaşıyor. Hayat verdikleri balıkları sadece izlemeyen aynı zamanda onları besleyebilen çocuklar deniz canlılarıyla iletişime geçerek doğayla bağ kurmayı öğreniyor. Hem eğlence hem de çocuklar için faydalı bilgilerle dolu bu maceraya 2016 yılı sömestir tatilinden itibaren Sea Life  Akvaryum ziyaretçileri katılabiliyor.

Etkinlikte, Sea Life Akvaryum’un uzmanları da çocuklara denizleri ve çevreyi koruma amaçlı bilgiler veriyor ve oyun boyunca yardımcı oluyor.

Ayrıntılı bilgi Sea Life  Akvaryum’un resmi internet sitesi www.visitsealife.com/istanbul ve 0212 640 20 15 numaralı telefondan alınabiliyor.

Editör: TE Bilişim