Lloyd’s List gazetesinde yer alan habere  göre; Avustralya’daki Barrier Reef marine Park’ a zarar vermekle suçlanan Yunan bayraklı Panamax tipi dökme yük gemisi Doric Chariot’un armatörü; 100.000 Avustralya Doları para cezasına çarptırıldı.

Geminin 3. Kaptanı Chrisos Bikinise de aynı suçtan 10.000 Avustralya doları ceza verildi.

1994 yılı geminin armatörü Chios Denizcilik; Londra’da bulunan Yunanistan’da kayıtlı bir şirket.

Panamax tipi gemi 29 Temmuz 2002’de  Cairns’in kuzeyindeki Piper Reef’te karaya oturmuş; 1500 metrekarelik mercan resifi alanına hasar vermiş ve antifouling boya kalıntılarıJetbahis style="mso-spacerun: yes">  bırakmıştı.

Gemide bulunan kaptan ve kılavuz kaptan, aynı mahkemede bu yılın başlarında gemi seyrinde ihmalleri olduğu ve bu yüzden kazaya sebebiyet verdikleri için suçlanmışlardı.

Kaza; kılavuz kaptanın kumandayı üçüncü kaptana terk edip uyuyakalması sonucu meydana gelmişti.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu yaptığı kaza araştırması sonucunda kaza nedeni olarak kılavuz kaptan yorgunluğu ve kötü iletişimi göstermişti.

Grand Barrier Reef bölgesi; Avustralya’da kılavuzluğun federal hükümet tarafından yönetildiği tek bölge ve burada farklı kılavuzluk gruplarının hizmet vermesi nedeniyle kazaların meydana gelebileceği uyarısı daha önceden yapılmıştı.

Editör: TE Bilişim