İTÜ Denizcilik Fakültesinden 2012 yılında mezun olan öğrencilere diplomaları Fakültenin Tuzla Yerleşkesinde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuklar arasında yer alan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin; öğrencilere ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

"İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden mezun olan İTÜ’lü Denizcilerimizin gururunu yaşamak, mutluluklarını paylaşmak ve onları masmavi denizlere uğurlamak için bir aradayız. Bu güzel pazar gününde anlamlı törenimize gelerek sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve İTÜ Ailesi adına herkese teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasına başlayan Şahin; kuruluşundan bu yana evrensel bilimin temsilcisi, teknolojik gelişmenin bilimsel odağı ve topluma doğrudan katkı sağlayan projelerin öznesi olan İTÜ'nün, başardıklarıyla; dünyanın en yetkin eğitim-öğretim kurumlarıyla bilimsel rekabet içinde olduğunu göstermekte olduğunu söyledi.

İTÜ'nün bir bilim anıtı olduğunu vurgulayan Prof. Şahin; "Kurulduğundan bu yana bilimsel, sosyal ve ekonomik gelişmelere ışık tutar. Ülkemizin ulusal hazinesidir. Geleceği şekillendirmiştir; zorluklara direnmiştir; İTÜ başarıdır. Çatısı altındakilere başarılar, dostluklar ve anılar hediye etmiştir. Hayat arkadaşlarıyla tanıştırmıştır. Ayrıcalık kazandırmıştır. Onurlu bir yaşam sunmuştur. " dedi.

Rektör Şahin, öğrencilere hitaben, "Yıllardır devam ettiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Gösterdiğiniz başarıdan dolayı hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Üniversiteye Giriş Sınavı Sonucu’na göre İTÜ’yü tercih ederek yerleştiğiniz gün bizlere büyük bir sorumluluk verdiniz. Biz de, Ülkemizin en başarılı gençlerini yetiştirecek olmanın sorumluluğu ile sizlere çağdaş bir eğitim-öğretim ortamı sağlayabilmek adına bütün olanaklarımızı seferber ettik. Teknik Üniversitede çağdaş bilgilerle ve teknolojilerle donatıldınız. Bugün ise mezun oluyorsunuz.Artık uzun sınav maratonları, zorlu dersler, yorgun final geceleri geride kaldı. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu yolculukta öncelikle ulaştığınız yeri, ardından da kat ettiğiniz mesafeleri göreceksiniz. Vazgeçişlerinizi, yeniden başlangıçlarınızı, her adımda daha güçlü, daha özgüvenli olduğunuz anları hatırlayacaksınız. Belki de sırf bu yüzden o sonsuz maviliklerde karşılaştığınız zorluklarda İTÜ’deki eğitim yolculuğunuzu hatırlayacak daha başarılı ve daha umutlu olmak için kendinize yeni yol haritaları çizeceksiniz. İnanıyoruz ki, gireceğiniz işlerde, size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda, kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; başarıdan başarıya koşarken, mezunu olduğunuz İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni daha da yücelteceksiniz." dedi.

Velilerin de en az öğrenciler kadar mutlu olduğundan emin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Muhamed Şahin; "Bu mutluluğu fazlasıyla hak ettiğinizi düşünüyorum. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle, özenle yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı denizlere uğurlamanın vakti geldi. Ama içinizde onların gelecekleriyle ilgili bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıklarıyla bizim her zaman takdirimizi kazandılar. Onlar için yaptığınız fedakârlığın, her türlü takdirin üstünde olduğunu ifade ediyor, sizleri bütün kalbimle kutluyorum." şeklinde konuştu.

Büyük emek sarf ederek yetiştirdikleri bu güzel gençlerin öğretmenlerin eseri olduğuna değinen Prof. Şahin; "Mezun olan öğrencilerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek yüksek bilgi donanımı ile hayata hazırladınız. Elinizden, gönlünüzden gelenin sınırlarını zorladınız. Tüm bu çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacaktır. Mezunlarımızın yapacakları her başarılı çalışmanın, sizleri gururlandıracağına, tüm yorgunluğunuzu unutturacağına inanıyorum. Sizlere, öğrencilerimiz, velilerimiz ve Üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Sizleri, sizlerle daha da aydınlanacak bir geleceğe uğurluyoruz." diyen Prof. Muhammed Şahin,  mezunların Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için İTÜ’lü kimliği onur duyarak taşıyacaklarına inandığını belirtti. "Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin." diyen Şahin ; "Kendinize yüksek standartlar belirleyin ve çıtayı her zaman yukarda tutun. Eğitimin hayat boyu işleyen bir süreç olduğunu asla unutmayın. Sizi dayanışma, iletişim ve gönül bağı içinde Üniversitemizle birlikte nice başarılara koşmaya, mezunu olduğunuz İstanbul Teknik Üniversitesi’ni başarılarınızla yüceltmeye çağırıyorum.  İTÜ Rektörü olarak üniversiteme kapısından öğrenci olarak girdiğim ilk gün duyduğum gurur ile sizlerin huzurunda tekrar söz veriyorum. Siz bunları yaparken İTÜ; üretken, girişimci ve öncü olmaya devam edecek, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün izinden yürümekten asla vazgeçmeyecektir.Unutmayın biz, ‘‘Gelecekten, asıl gelecek siz olduğunuz için umutluyuz.’’ Hepinize sağlıklı, başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyorum. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri güzel işler başarmış, İTÜ’nün adını yükseklere taşımış mutlu ve huzurlu yaşam süren mezunlar olarak görmenin gururunu bize yaşatmanızı rica ediyorum. Rektörünüz olarak sizinle gurur duyuyorum." diyerek sözlerini tamamladı. 
 

Editör: TE Bilişim