16 yaşında tek başına yelkenliyle dünya turu yapan Hollandalı Laura Dekker, gençlerin yanlış rekor denemelerini engellemek için Guinness Rekorlar Kitabı'na giremeyecek.
 
Karayipler'deki Saint Maarten adasına "Guppy" adlı yelkenlisiyle varan 16 yaşındaki Hollandalı Laura Dekker, "solo dünya turu yapan en genç denizci" unvanının sahibi oldu. Maceracı genç kızı Saint Maarten'de anne ve babasıyla kalabalık bir topluluk karşıladı. Ancak Dekker'ın Guinness Rekorlar Kitabı'na giremeyeceği belirtildi. Hollanda medyası, gençlerin yanlış rekor denemelerini engellemek isteyen Rekorlar Kitabı yetkililerinin, "en genç" kategorisini kaldırdığını duyurdu. Bu alandaki rekor daha önce Avustralyalı Jessica Watson'a aitti. Watson, 2010'da 17 yaşına girmesine birkaç gün kala dünya turunu tamamlayarak rekor sahibi olmuştu. 

518 GÜNDÜR DENİZDEYDİ 
 
Yaşının küçüklüğünden dolayı tek başına tura çıkma isteği büyük tartışmalara yol açan Dekker, Hollandalı kurumların engellemelerine rağmen mahkeme tarafından verilen izinle 20 Ocak 2011'de Kanarya Adaları'ndan denize açılmıştı. 518 gündür denizde olan maceracı, tek başına dünya turuna çıkmak istediğinde büyük engellerle karşılaşmıştı. Bir süre Hollanda gençlik ve çocuk koruma bürolarının sıkı gözetiminde yaşamak zorunda kalan Dekker, daha sonra mahkemeye başvurarak tura çıkma izni almıştı. Hollanda vatandaşlığının yanı sıra Yeni Zelanda ve Alman pasaportlarına da sahip genç kız, önüne zorluklar çıkarıldığında, hayalini gerçekleştirmek için gerekirse Hollanda vatandaşlığından çıkabileceğini söylemişti. 
Editör: TE Bilişim