REKLAMI ALDI GÖZÜNÜ KAPADI MI?

Denizcilik Müsteşarlığı görev ve kuruluş kanun tasarısının Meclis'te kabul edilerek kanunlaşmasından sonra denizcilik sektörünü yakından  takip eden bir ulusal gazetenin sayfalarında bu tasarı görmemezlikten gelmesi manidar karşılandı.

Özellikle denizcilik sektörüyle ilgili haberler yapan bu gazetenin Denizcilik Sektörünü yakından ilgilendiren, eğitim tasarısının meclisten geçmesi ve bu konuyla ilgili meslek kuruluşlarının eleştirileri gibi sektörü yakından ilgilendirmesi gereken haberlere hiç yer vermediği, bu sayısında sektörle işbirliğinde olan ticari bir kuruluşun biri tam sayfa olmak üzere iki adet reklamının Trendbet birden yayınlanması " ilginç bir rastlantı" olarak değerlendirildi.

Eğitim; her konuda olduğu gibi denizcilikte de her şeyden önce gelir, gelmelidir. Biz DenizHaber.Com ailesi olarak eğitim konusunda ülke yararına tarafsız gazetecilik yaptığımıza inanıyoruz. Bu konuyu işleyen tek medya organı olmaktan  gurur duyarken, bir yandan da denizcilik sektörümüzün sağlıklı gelişmesi adına üzülüyoruz.

Denizcilik eğitimi gibi önemli konuda alınan böylesine radikal bir karar hem yazılı ve görsel basında yer bulmalıydı; hem de kamuoyunda tartışılmalıydı diye düşünüyoruz.

DenizHaber.Com Bağımsız, Özgür ve tarafsız gazetecilik yapmaya devam edecektir.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim