Adriyatik'teki kazada Reina 1 isimli gemi çalışanlarından olan ve kayıplar arasında olduğu sanılan İlyas Terzi'nin Rize'deki kardeşi, firmanın kendileri ile ilgilenmediğini ileri sürdü.

 Adriyatik'teki kazada Reina 1 isimli gemi çalışanlarından olan ve kayıplar arasında olduğu sanılan İlyas Terzi'nin Rize'deki kardeşi, firmanın kendileri ile ilgilenmediğini ileri sürdü.
 
İlyas Terzi'nin (52) kardeşi Yaşar Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin daha önce aynı firmaya ait başka bir başka gemide korsan saldırısından kurtulduğunu, olaydan sonra gemi değiştirerek Reina 1 gemisi ile Adriyatik Denizi'ne açıldığını söyledi.
 
Kazadan sonra bilgi alabilmek için ağabeyinin çalıştığı firmayı aradığını ifade eden Terzi, "Ancak firma bize yeterli bir cevap vermiyor. Bize farklı, diğer kazazedelerin yakınlarına ise farklı cevap veriyor. " dedi. 


Ağabeyinin eşi ile 3 çocuğunun il merkezine bağlı Çaykent beldesi Kasarcılar köyünde yaşadığını anlatan Terzi, "Ailesi mağdur durumda. Hepsinden de önemlisi ağabeyimle ilgili bize hiç bir bilgi verilmiyor. Ölmüşse bile en azından mezarını bile isteriz" diye konuştu.
 
Durres-Bari arasında 189 yolcu ile sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Malta bayraklı Reina 1 isimli yük gemisi, Arnavutluk'un Durres Limanı'nın yaklaşık 20 deniz mili açığında çarpışmış, kazada Reina 1 isimli geminin kaptan ve ikinci kaptanı kurtarılmış, kalan 8 personelin bulunması için arama çalışması başlatılmıştı.

Şirket: "Herkesle İlgileniyoruz"

Konuyla ilgili Denizhaber'e açıklama yapan Reina-1 in armatörü Armada Denizcilik'in personel müdürü Ali Kuzu;  arayan herkesin telefonuna her zaman cevap verdiklerini ifade etti.

Ali Kuzu; mürettebat ve yakınlarına yardımcı olabilmek için günde 24 saat haftada 7 gün çalıştıklarını, şirketin kapısının da, telefonlarının da mürettebat yakınlarına açık olduğunu bildirdi.

Kuzu; gemininin Malta Bayraklı olduğunu hatırlatarak "Yabancı bayraklı gemide mürettebatı sigorta yaptırmak isteseniz de yaptıramıyorsunuz. Bu bizimle ilgili bir konu değil" dedi.

Tüm maaşların kesintisiz olarak hala dağıtılmaya devam ettiğini belirten Ali Kuzu; kaza ile ilgili SOLAR firmasının robot dalgıçlarla dalış yaparak fotoğraflar çektiğini ve bu fotoğrafların Cuma günü burada olacağını ve değerlendirileceğini söyledi.

Geminin 116 metre derinlikte olduğunu söyleyen Ali Kuzu henüz bu derinlikte bir kurtarma çalışması yapılmadığını ancak kendilerinin bunu yapmaya teknoloji elverdiğince çalışacaklarını belirtti.

Geminin P&I sigortasının kayıp ailelerinin teminatları için gerekli çalışmayı yaptığı kimsenin mağdur edilmemeye çalışılacağı öğrenildi.
 

Editör: TE Bilişim