Adriyatik Denizinde Ankara Feribotu ile çarpışarak batan Reina-1 gemisinden ilk haberler alındı.

Solar dalgıç firmasıgemiye robot dalışı gerçekleştirdi.

Geminin sahibi Armador Denizcilik Personel Müdürü Ali Kuzu; DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada; "SOLAR dalgıç firması 4 kasım tarihinde ilgi gemiden net fotorgraflar alıp tarafımıza ulasacagına söz vermişti , ne yazıkkı bölgedeki hava durumu su an için buna el vermemektedir . Onümüzdeki hafta ortasına kadar adriatik denizindeki kötü hava kosullarından dolayı rov (robot) dalışı tekrarlanamayacaktır . " dedi.

Ali Kuzu'nun verdiği bilgilere göre, geminin yeri tam olarak tespit edildi ve daha sonrasında rov ilk cekimler için daldırıldı. Ancak gemi 100 metre civarında oldugundan bu derinlikteki akıntı nedeniyle 20 metre uzaktan goruntu alınabildi ve bu görüntüler de net değil. Ancak yine de bu son cekime gore  gemi 2 ye bölünmüş olup yasam mahallinin sancaga yatmıs oldugu anlaşılabildi.

Ali Kuzu; "Hava kosulları uygun oldugunda umuyoruz onumuzdeki hafta carsamba/persembeden itibaren rov tekrar daldırılıp daha yakın cekim yapılmasına ve net görüntüler alınmasına calısılacaktır ." bilgisini de DenizHaber okurları ile paylaştı.

Fotoğrafları Türkiye'ye ulaştığında DenizHaber okurları ilk görenler olacaklar.

Editör: TE Bilişim