PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM GEMİSİ KOS ADASI'NA YARDIMA GİTTİ

Piri Reis Üniversitesi'nin denizcilik eğitiminde kullandığı "Piri Reis Üniversitesi Gemisi, dün gece Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremin ardından, bugün akşam saatlerinde yardım amacıyla Kos Adası'na doğru yola çıktı.

Piri Reis Üniversitesi Gemisi, dün Bodrum Limanı'na demirlemişti. Dün gece saatlerinde Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremin ardından, Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi, planlı rotasını değiştirerek depremzedelere yardım amacıyla bugün akşam saatlerinde Kos Adası'na doğru yola çıktı.

Bu akşam saat 17:45 sularında Kos limanına 1.5 mil kadar yaklaşıldığında hız kesilerek Kos Liman Otoritesi ile irtibat kuruldu. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın talimatıyla Bodrum'dan planlı rota İzmir yerine Kos adasına giden Piri Reis Üniversitesi Gemisi Kaptanı Ercan Taşkın, Yunan Liman yetkilileriyle Ada halkına yardım etmek üzere iletişime geçti.

Piri Reis Üniversitesi yetkilileri, Kos yakınlarında Yunanistan yetkilileriyle yaptığı görüşmede depremden duyulan üzüntüyü dile getirip ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirttiler. An itibariyle yardıma ihtiyaç kalmadığını belirten Yunanlı yetkililer bu davranıştan dolayı Piri Reis Üniversitesi’ne teşekkür ettiler. 2'si yabancı 189 Türk öğrenciyle 2 ay boyunca Marmara ve Ege'de daha sonra da Karadeniz ve yurt dışı limanlarını ziyaret edecek olan gemi, bu akşam saatlerinde Kos'tan ayrılarak İzmir'e doğru yola çıktı.

Editör: TE Bilişim