BALIK: “3 GEMİ ADAMINA İHTİYACIMIZ VAR”

 Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, Kefelioğlu Araştırma ve eğitim Gemisi’nin denize açılabilmesi için 3 gemi adamına ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Pof. Dr. İsmet Balık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Fakültemize ait Kefelioğlu Araştırma ve İnceleme Gemisi için bir takım eksiklerimiz var ve gidermeye çalışıyoruz. Geminin denize açılabilmesi için 3 gemi adamına ihtiyacımız var. Aksi takdirde limandan çıkış kurallara göre yapamıyoruz. Bu gemide görevli hiç elemanımız yok. Bazı arkadaşlarımız sadece geminin sorumluluğunu üstlenmiş durumdalar. Gemimizin seyri için rektörümüzden gemi adamı talebinde bulunduk. Bu taleplerini yerine getirilmesini bekliyoruz. Geçici ve daimi kadro ile buraya personel verilirse araştırma gemimiz öğrencilerimize çok yararlı olacaktır. Liman başkanlığının bizlerden talep ettiği 3 gemi adamını talep ediyor.

Bu alt yapıyı sağladıktan sonra fakültemiz bünyesinde 80’e yakın yüksek lisans öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin hepsi bir araştırma tezi hazırlıyor ve önemli bir kısmı da denizde balık ve balıkçılarla ilgili tezler hazırlıyor. Bu çalışmada bu gemimiz öğrencilerimize çok yararlı olacaktır. Şu an için öğrenciler balıkçılarla bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizim bu araştırma gemimizi biran önce faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Geminin denize açılması için gemi takip sistemi ile ilgili kayıtlarımızı gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kısa sürede bu eksiklerimizi giderip araştırma ve eğitim gemimizi aktif olarak kullanmaya başlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim