Prof. Şalcı: "Ücretler Yetersiz"

DenizHaber'in mini bir eğitim forumu halina gelen haberine yorum bırakan  İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Şalcı, ücretlerin yetersiz olduğunu söyledi.

Yorum bırakılan haberi görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=habgst&id=10585

Yorum bilgilendirmeyi aynen aşağıya da alıyoruz:


İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi Akademik Kadrosu:

Değerli Denizciler,

İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi'nde mevcut akademik personel kadrosunu, gördüğüm lüzum üzerine bilgilerinize sunuyorum.

1)Prof.Dr. 3 adet
2)Doç.Dr. 3 adet
3)Y.Doç.Dr. 8 adet
4)Öğr.Gör.Dr. 4 adet
5)Öğr.Gör. 14 adet
6)Baş.Müh. 3 adet
7)Uzman Dr. 1 adet
8)Uzman 3 adet
9)Arş.Gör. 13 adet
Toplam : 52 adet.

Ayrıca; İ.T.Ü. nün diğer Fakültelerinden ve diğer üniversitelerden,Deniz Harp Okulu'ndan ve Denizcilik Kuruluşlarından 5 profesör, 4 doçent,3 öğr.gör.,2 okutman,6 kaptan, 1 telsiz zabiti, 1 Albay, 4 Binbaşı,7 emekli öğretim üyesi ve denizcilik kuruluşlarından olmak üzere 33 öğretim elemanı fakültede misafir öğretim elemanı statüsünde ders vermektedir, böylece ders veren personel sayısı 85 olmaktadır.

Fakültede görevli 13 adet genç araştırma görevlisinin 7 si yurt dışında doktora yapmaktadırlar (3 ü Japonya Kobe Üniversitesi,2 si Çin Shanghai Denizcilik Üniversitesi, 1 er kişi ise Avusturya Viyana Teknik Üniversitesi ve ABD Texas Üniversitesi) 6 Arş. Gör. ise Fakültede doktora çalışmalarına devam etmektedirler.

Üniversiteden mezun olan başarılı bir gencin yüksek lisans (ortalama 2 yıl) ve doktora (ortalama 5 yıl) ve en az 6 aylık bir yurt dışı deneyiminden sonra kriterleri sağlaması ve kadro olması halinde, Y.Doç.Dr. olarak bir dersi verme hakkı kazanması (öğretim üyesi olma hakkı kazanması)mümkündür. Fakültemizin halen 14 adet yurt dışı Üniversite ile akademik işbirliği anlaşması bulunmaktadır.Yurt dışına burslu olarak yüksek lisans ve doktora eğitimi için çok sayıda araştırma görevlisini gönderebilme imkanına kavuşmamıza rağmen, maalesef araştırma görevlisi bulamıyoruz.

Yaklaşık 900 YTL. maaşla İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarının Arş.Gör. olmasını bekleyemeyiz. Esas sorun budur. Yeni açılan okulların bu sorunu nasıl çözeceğini bizlerde çok merak ediyoruz. Bugünlerde altın çağını yaşamakta olan "Denizcilik Sektörü" bu sorunun çözümü için taşın altına elini sokmalıdır. Üniversiteler verdiği mezunlarla bu sektörü beslemektedirler.

Herşeyi Devletten beklememeliyiz. Bugün, Üniversitede 35 yıl çalışmış bir Profesör, mezun ettiği öğrenci kadar maaş almamaktadır. İTÜ Denizcilik Fakültesi Avrupa Birliği'nin bugüne kadarki tüm denetimlerinden başarı ile geçmiştir. Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği (International Association of Maritime Universities - IAMU) nun Kobe Üniversitesi ile birlikte kurucusu ve bugün saygın bir üyesidir.(Ayni zamanda uluslararası yönetim kurulunun da seçilmiş üyesidir) Bizlerden birşeyler isteyen ve bekleyen kesimlerin, bu durumları bilmesi ve biraz utanması gerekir diye düşünüyorum. Saygılarımla...


S.Aydın ŞALCI, Prof.Dr. İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi Dekanı


DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim