Prof. Sağ, IMO'ya DÖDER'le Döndü

Türk öğrenciler, Merkezi Londra’da bulunan ve dünya denizciliğini yöneten Uluslararası Denizcilik Örgütü’nü (IMO) ziyaret ettiler.

Denizcilik Öğrencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başar BEYAZOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyesi Dilan AKBABA ile temsil edilen Denizcilik öğrencilerine, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil SAĞ eşlik etti.

İlk Önce bir önceki dönem IMO Türkiye temsilcimiz ve şu anda IMO Asya-Pasifik Komisyon Başkanlığı yürüten Bekir Sıtkı USTAOĞLU’nu ziyaret eden öğrenciler, kendisine 2009-2010 faaliyet dönemi kapsamında yaptıkları çalışmalarını anlattılar. Ustaoğlu ise öğrencilerin çalışmalarını takdir ederek, IMO ya yaptıkları ziyaretin ülkemizin denizciliğinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ve gençlerin bu kadar büyük çalışmalar yapmasının ülkenin geleceği açısından umut verici olduğunu vurguladı.

DÖDER gün içerisinde ikinci önemli ziyaretini ise IMO Genel Sekreteri Efhimios MITROPULOS’a yaptı. Ayrıca toplantıya denizcilik eğitimi daire başkanı Ashok MAHAPATRA’da katıldılar. Türk Denizcilik Eğitimi tarihinde ilk olması dolayısı ile çok önemli olan toplantıda ise çok önemli konular konuşuldu.

TÜRKİYE’YE AYRI BİR SEMPATİM VAR

IMO Genel Sekreteri Mitropulos, Türkiye’de bir çok kez bulunduğunu ve Türkiye’ye, özellikle İstanbul’a ayrı bir sevgi duyduğunu belirtti. Daha sonra, Türkiye’de denizcilik eğitimi ve Türk denizciliğinin son durumu hakkında kendisine bir brifing veren Prof. SAĞ, hedefimizin 2023 yılında denizde çalışan 35.000 zabit olduğunu ve bu rakama ulaşmak için yaptığımız plan hakkında bilgi verdi. IMO Genel sekreteri ise Türk Zabitinin kalitesinden memnun olduklarını ve bu projenin gerçekleşmesi durumunda Dünya’da Türk zabitlerinin önemli bir konumda olacağını belirtti.

ÖĞRENCİLER GELECEĞİMİZ

Denizcilik Öğrencileri Derneğini temsilen,  öğrencilerin çalışmalarından ve projelerinden bahseden Başar BEYAZOĞLU, Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan  ve Dünya’daki eğitimin standartları değişmeden (STCW Haziran Ayında Filipinlerin Manila kentinde yapılacak olan toplantıda yenilecektir), tüm dünya öğrencileri ile birlikte, dünyaya ortak bir bildiri yayınlanacak olan 1. ULUSLAR ARASI DENİZKIZI KONGRESİ’NE IMO Genel Sekreterini davet ettiler. Mitropulos katılmayı çok istediğini ve programının uyması durumunda en kısa zamanda geri dönüş yapacağını sözlerine ekledi.
Ayrıca Türk öğrencilerin böyle bir birlik kurmasından çok etkilendiğini sık sık belirten Mitropulos, Böyle bir birliğin gerçekten Dünya’ya örnek olması gerektiğini sözlerine eklediler.

Denizcilik Öğrencileri Derneği yetkilileri ise MITROPULOS’a kendilerine duyduğu güvenden dolayı teşekkür ederek, kendilerini Mayıs ayında yapacak oldukları kongrede tüm ekibi ile birlikte görmek istediklerini ve bu konuda çok büyük istek duyduklarını sözlerine eklediler.

Editör: TE Bilişim