Prim yapacak araziler belli oldu
  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2010-2014 Stratejik Planı mecliste kabul edildi. Plana göre İstanbul'un yeni merkezleri Anadolu yakasında Kartal, Ataşehir ve Kozyatağı, Avrupa yakasında ise Bakırköy-Silivri arasındaki yerleşim bölgeleri olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2010-2014 stratejik planı, İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Plana göre, İstanbul'un yeni gözde merkezleri Kartal, Ataşehir, Kozyatağı ile Bakırköy-Silivri bölgesi olacak. Avcılar, Selimpaşa, Çanta, Ümraniye, Maltepe, Pendik, Tuzla, Orhanlı, Şeyhli ise alt merkezler olarak belirleniyor. Havalimanı, finans merkezinin yapılacağı ve geniş arazilerin olduğu bu bölgelerde bina ve arazilerin değerlerinin artacağı görülüyor.  Planlı ve yaşanabilir İstanbul için, dayanılmaz bir hal alan trafik sorunu için de çözümler getiriliyor. Ağır tonajlı araçların kent içi trafiğinden arındırılması için belirli alanlara lojistik merkezler kurulacak.

LOJİSTİK NOKTALARI

Lojistik merkezler; batıdaki giriş-çıkış kapısı olan Silivri-Kavaklı'daki sanayiye hizmet edecek şekilde, Hadımköy-Ambarlı Liman Bölgesi'nde, Anadolu yakasında ise Pendik-Güzelyalı ile şehrin doğu giriş kapısı konumundaki Tuzla-Orhanlı'da yer alacak. Toplu taşıma artırımını sağlamak için raylı sisteme ve deniz ulaşımına ağırlık verilecek.

CEP OTOGARLARI KURULUYOR

Sanayi bölgelerinin sağlıklı hale getirileceği plana göre, Tuzla tersanelerinin yoğunlukları azaltılacak. Pendik tersaneleri ise sadece yat ve gezinti teknesi imal edecek. Atıl duruma gelen Harem Otogarı da kaldırılarak, şehrin otogar ihtiyacı Silivri, Selimpaşa, Bahçeşehir, Arıcılar, Kavacık, Ataşehir ve Kurtköy'de yapılacak cep otogarları ile karşılanacak.

Kültürel dönüşüme destek olur

İLGİNİN arttığı ilçelerden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, stratejik planı incelediğini belirterek, Silivri halkının beklentisinin de, ilçenin üniversite, bilişim, tarım ve hizmet alanında cazibe merkezi haline gelmesi yönünde olduğunu söyledi. . Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ise 'Binalarla birlikte insanların da kültürel dönüşümlerinin yapılması lazım' dedi. Öz, Kartal'daki kentsel dönüşümlerin mülkiyet sorununu en aza indirgeyeceyek şekilde yapılmasından yana olduklarını ifade etti.

Hedef: Kent nüfusunun kontrolü

STRATEJİK plana göre, başlıca hedefler şöyle sıralanıyor:Kent nüfusunun 16 milyonda tutulması hedefleniyor. Ambarlı ve Pendik Limanları mevcut haliyle korunacak, Haydarpaşa Limanı değiştirilecek. Kuzey ormanlarında ve kıyı alanlarında günübirlik turizm desteklenecek.Silivri-Çanta ile Avcılar'da üniversite, sanayi ve teknoloji geliştirme alanlarıyla koordineli iki yeni fuar alanı belirlenecek. Sağlık turizmi için  Celaliye-Kamiloba ve İkitelli'de uluslararası ölçekte iki büyük sağlık parkı kurulacak.

 

Editör: TE Bilişim