Port Akdeniz-Antalya, 2013 ve sonrası hedeflerini gerçekleştirebilmek adına, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hinterlandı büyüterek daha geniş bir coğrafyaya hizmet sunabilmek ve yük çeşitliliğinin artmasını sağlayabilmek için, 05.02.2013 tarihinde Konya Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirildi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile yapılan ön görüşme sonrası, Konya’lı Sanayiciler ile bir araya gelindi.

Görüşmeler esnasında Konya Sanayisi’nin her geçen gün artan bir ivmeyle büyüdüğü, ancak bölgenin en büyük sorununun lojistik maliyetler olduğu dile getirildi.

Bu bağlamda denizyolu taşımacılığında, Konya’ya en yakın mesafede bulunan Port Akdeniz-Antalya Limanı’nın, ithalat ve ihracatta Konya’nın Dünya’ya açılan kapısı olması gerekliliğinin önemi vurgulandı.

Konya’lı Sanayici’lere Antalya Limanı’nın artan yük hacmi ve kapasitesi anlatılarak, Port Akdeniz olarak şuana kadar neler yapıldığı ile yeni projelerden bahsedildi.

Port Akdeniz-Antalya Limanı’nın; konteyner, dökme, yolcu ve genel kargo elleçleyerek tam bir liman hizmeti verdiğinin altı çizildi.

Genel Müdür Özgür SERT konuşmasında; “Bölge ihracatı ve ithalatının Antalya Limanı’ndan yapılmasının, hem sanayicilerin lojistik maliyetleri, hem de operasyon süreçlerinin verimliliği açısından çok daha  isabetli olacağını” dile getirdi.

Editör: TE Bilişim