Diyarbakır’da takım elbise giyerek gittiği iş yerlerini dolandıran şahısla ilgili şikâyetlerin artmasının ardından soruşturma başlatan polis, takım elbisesi ve çift iphone telefonlu dolandırıcının peşine düştü. Güvenlik kameralarını izleyen polis, dolandırıcının kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde takım elbise giyerek gittiği iş yerlerini dolandıran şahısla ilgili şikayetlerin artması üzerine polis soruşturma başlattı. Soruşturmasını derinleştiren polis, şahsın kimlik bilgilerine ulaşmak için dolandırdığı iş yerlerindeki güvenlik kameralarını izledi. Polis, kimlik tespiti için çalışma başlatırken, güvenlik kameralarından gizlenme ihtiyacı hissetmeyen şahsın kısa süre içerisinde yakalanması bekleniyor.

“SICAK VE SAMİMİ DAVRANDI”

Şahsın dolandırdığı mağdur esnaflar olayla ilgili ’a konuştu. İş yerinden iki telefonunu dolandırıcıya kaptıran Abdurrahman Atlı isimli esnaf, şahsın kendisiyle sohbet ettiğini ve son derece samimi davrandığını anlattı. Şahsın sıradan bir müşteri gibi satın almak istediği telefonları beğendiğini ve yanında yeterince para bulunmadığı için yakınlardaki bir ATM’den çekme teklifinde bulunduğunu dile getiren Atlı, şunları söyledi:

“Telefon alacağını söyleyen dolandırıcı iş yerime geldi. Biz de ona telefonları gösterdik fiyatta da anlaştık, dolandırıcı olan kişi ise bir telefon daha alacağını söyleyip aldı. Beğendiği telefonları fiyatlarını konuşarak anlaştık. Sonra görüntülerde de görüldüğü gibi cebinde paraları çıkartıp saydırıp ‘Kusura bakmayın bendeki para çıkışmıyor eğer zamanınız varsa benle ATM’ye gelip orda parayı çekip size vereyim’ deyince biz de olur diyerek dükkândan birlikte çıktık. Burada çıkmadan önce dükkana gelen müşterileri de çok samimiymiş gibi onları sorup sarılıyordu. Bize orda da bir güven verince aklımıza kesinlikle dolandırıcılık anlamında aklımıza bir şey gelmedi. Ona güvenip beraber ATM’ye gittik, orda bana ‘arabada bekle ben parayı çekeyim sana getireyim’ dedi. Ben ATM’ye bakınca göremedim arabadan indiğimde çevreye bakınca kimse yoktu.” Atlı, iş yerine geri dönüp şahısla ilgili araştırma yapınca bazı esnafların da benzer yollarla dolandırıldığını öğrendiğini belirterek, “Zaman kaybetmeden polise başvuruda bulundum.” dedi.

“TAKIM ELBİSELİ ÇİFT IPHONE TELEFONLU”

Bağlar ilçesinde konfeksiyon dükkanı sahibi Vedat Atman ise iş yerine gelen şahsın, sıcak ve samimi tavırlarından kılık kıyafet ve çift ipoheundan dolayı dolandırıcılık aklının ucundan bile geçmediğini belirterek, şöyle dedi: “Sabah saatlerinde iş yerime gelen takım elbiseli çift iphone telefon kullanan kişi içeri girdi. Elemanım onunla ilgilenip seçtiği gömleği ona verdi. Sonra elemanımla şakalaşarak birbirine güldüklerini gördüm. Ben de o esnada içeri girip ‘ne oluyor?’ dediğimde direk bana doğru gelip sarılarak, ‘Abi baş tacısın ben çoktandır Diyarbakır’a gelememişim. Benim arabalarım var, evlerim var gibisi konuştu. O arada telefonla görüşüyordu, falan parayı hesaba attır gibisi konuşmalar yapıyordu. Sonra gömleği aldı, bana parasını verirken, ‘Ben fakirim bana para vermiyor musun?’ diyerek gülüp bana sarıldı. Ben de kıyafetine bakarak şaka yapıyor sandım ve cebimdeki parayı verdim. O gün de üzerimdeki parayla kredi kartı borcumu yatıracaktım. Parayı uzattığım gibi ‘Yok yok, sen nasıl bu parayı bana veriyorsun? Sen bana bu parayı veriyorsun ama böyle insanlık kalmış mı? Ben Ankara’da yaşıyorum bütün bürokratlarla çalışıyorum kimse bana bu iyiliği yapmıyor’ dedi. Ben de canın sağ olsun dedim ‘Sen bundan sonra benim dostumsun’ deyip parayı cebine attı.

“SEN BANA BU PARAYI VERİYOR MUSUN?”

Şaka zannettim. Kapının önüne gelip bana dükkanın kartını ver’ dedi, benim de numaramı aldı. Tekrar kapının önüne gidip geldiğinde, ‘Sen bana bu parayı veriyor musun?’ dedi. Ben de evet veriyorum dedim ve çıktı gitti. Beni 5 dakika sonra arayıp ‘Abi şimdi sen bu parayı bana mı verdin? Ben de evet verdim, sana parayı dedim. Bana ‘Sen nasıl bana güvenip verdin’ deyince, ben de ‘Sen öyle bir insana benzemiyorsun’ dedim. Bana ‘Sen artık benim dostumsun’ deyip telefonu kapattı. Sonra beni tekrardan arayıp ‘Abi sen hangi telefonu istiyorsun, bana rengini söyle’ dedi. Ben de siyah renk dedim ve kapattı. Kesin bana telefon alıp getirecek sandım. Benim 5 milyarımı aldı götürdü.” dedi.

“PARAYI ELİMLE KENDİSİNE VERDİM”

Polise başvuru yapamadığını, çünkü parayı kendi eliyle verdiğini anlatan Atman, “Ben polise ne diyeyim ki sonra benim bir akrabamın başına aynı şey geldiğini duydum, onun güvenlik kamerasına bakınca aynı kişi olduğunu söyledim, hem gömlek, kemerimi de almıştı o da gitti. Ben adamın şaka yaptığını sanmıştım. Bana verdiği numarayı arada arıyordum, cevap verdiğinde ise ‘Abi geldim geliyorum’ diyordu. Ben de onun konuşmasına inandım ve başıma böyle bir şey geldi.” diye konuştu.

Kendisini, bu olaya kadar çok dikkatli sandığını ancak herkesin kanabileceğini dile getiren Atman, bu olayın kendisine ve esnaflara büyük bir ders niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.


Cihan
Kaynak: cha