Ukrayna'da Petrol Arayacak Platform Giresun'da Monte Edilecek

Ukrayna'da, petrol aramasında kullanılacak olan petrol platformunun parçaları Singapur'dan gemilerle Giresun'a taşınıyor.

Ukrayna'da, petrol aramasında kullanılacak olan petrol platformunun parçaları Singapur'dan gemilerle Giresun'a taşınıyor. Bugüne kadar 2 gemiyle getirilen platform parçaları liman sahasına boşaltıldı. Parçaların tamamının getirilmesi sonrasında montaj çalışmaları başlatılacak, platform römorkörle Ukrayna'ya çekilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Singapur'da sökülen ve Ukrayna'da petrol arayacak petrol platformunun Karadeniz limanlarından birinde montaj işleminin yapılmasının planlandığı yolunda haber aldıktan sonra şirket yetkilileri ile temasa geçtiklerini ve bazı limanların işe talip olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Şahin, "Biz de talip olduk ve her türlü desteği vereceğimizi bildirdik. Teklifimiz kabul edildi. Halen parçaların getirilmesi işlemi devam ediyor. Limanda bu iş için 150'si yabancı 300 işçi çalışacak" dedi.

Parçaları getiren gemilerin işlemlerini yürüten Ustaoğlu Denizcilik ve Gemi İşletmeciliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ustaoğlu, bugüne kadar Antigua/Barbuda bayraklı HHL Venice ve Alman bandıralı Hansa Heavy Lift gemilerinin platformun bazı parçalarını getirdiğini söyledi.

Ustaoğlu, "Platformun parçalarını taşıma işlemi yaklaşık 5 ay kadar sürecek. Daha sonra da montaj işlemlerine başlanacak. Montajın da yaklaşık 1 yıl sürebileceği belirtiliyor. Platform montaj tamamlandıktan sonra römorkörle Ukrayna açıklarında, arama yapılacak bölgeye çekilecek" diye konuştu. - Giresun

 

Editör: TE Bilişim