ABD’deki Uluslar arası Denizcilik Eğitim Kongresi’nde Piri Reis Üniversitesi’ne büyük ilgi
 
Üst düzey denizcilik üniversiteleri kuruluşu IAMU Onursal Üyesi olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, davetli olarak katıldığı ABD’deki Uluslar arası Denizcilik Eğitim Kongresi’nde üniversitesinin büyük ilgi gördüğünü birleşik eğitim ve ikili diploma için pek çok teklif aldıklarını belirtti.
 
 
TÜRKİYE’NİN ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, geçtiğimiz haftalarda davetli olarak katıldığı Amerika Birleşik Devletleri Texas’daki Uluslar arası Denizcilik Eğitimi Kongresi’nde yaptığı sunum ve gerçekleştirdiği görüşmelerde gördüğü büyük ilgiden memnun kalarak yurda döndü.
 
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toplam altı denizcilik üniversitesinin ev sahipliğinde dünyanın önde gelen üniversitelerinin çağrıldığı uluslar arası kongrede Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Türk denizcilik eğitimi ve Piri Reis Üniversitesi’nin rolünü aktaran bir sunum gerçekleştirdi.
 
ABD’deki denizcilik üniversiteleri şunlar; New York Kingspoint, Sunny State University of NY, Maine Maritime Academy, Massachusetts Maritime Academy, California Maritime Academy, Texas A&M University and Texas Maritime Academy.
 
Üst düzey denizcilik üniversiteleri kuruluşu IAMU Onursal Üyesi olan Sağ, uluslar arası kongrelerin aranan ismi. Rektöre onursal üyelik dünya denizciliğine hizmetlerinden dolayı verildi. Bunda birliğin kurulması ve güçlenmesinde önemli roller üstlenmesi de etkili oldu.
 
Kongreye tüm dünyadan katılan üniversite rektörlerinin Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine inovatif katkılarından dolayı kendisini tebrik ettiklerini, birleşik (joint) eğitim ve ikili (dual) diploma için birbirleriyle adeta yarıştıklarını aktaran Sağ, “Sadece Türk denizciliğine değil, dünya denizciliğine liderlik yapıyoruz. Yüzde yüz İngilizce eğitimimizle burs imkanları ve uluslar arası alanda iş bulma garantisi veriyoruz. İnovasyon ve girişim odaklı stratejilerimizle hareket ediyoruz. Öğrencilerin, akademik ve idari kadronun tatmininin sağlanmasına paralel olarak yerel ve uluslar arası alanda en yüksek kalitede öğrenci, akademisyen ve idari personel elde etmeyi hedefliyoruz. Uluslar arası Denizcilik Eğitimi’ne dünyada yön verecek bir Dünya Denizcilik İhtisas Üniversitesi olmayı misyon ediniyoruz” dedi.
 
2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında üniversite olarak Marmara Denizi sahilinde yaklaşık 30 dönümlük arsa üzerindeki Türkiye’nin ilk ve tek çevre duyarlı yeşil kampüsüne taşınacaklarını müjdeleyen Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, dünyanın en saygın ve tanınmış denizcilik üniversiteleri arasındaki yerlerini almada emin ve somut adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekledi.
 
Piri Reis Üniversitesi, BM Alt kuruluşu olan IMO’da (International Maritime Organization- Uluslar arası Denizcilik Örgütü) dünyanın 164 ülkesinin Denizcilik Eğitimi’ne seçilerek başkanlık yaptı. 5 kıtadan 70 Denizcilik Üniversitesi’nin oluşturduğu IMO’da NGO sıfatı olan Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ni kurdu. Piri Reis Üniversitesi, Dünya Denizcilik Akademisyenleri Birliği Yönetim Kurulu’nda görev yapan Akademisyenleri barındırmakta olup, saygınlığı ve tanınırlığı en üst düzeydedir.
Editör: TE Bilişim