PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ PARA POLİTİKASI VE MERKEZ BANKACILIĞI SEMİNER DİZİSİ BAŞLATTI! 

Piri Reis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Türkiye ekonomisi ve finansal piyasalarına katkı sağlamak amacıyla Para Politikası ve Merkez Bankacılığı seminer program dizisinin ilkini gerçekleştirdi. Deniz Ticaret Odası’nda, 2 Aralık Pazartesi başlayan seminerin ilk gününe 70 kişi katıldı. 

Piri Reis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Avrupa, ABD ve Türkiye merkez bankalarının aldığı ve alması beklenen kararların damga vurduğu günümüz ekonomisinde, para politikalarının ve merkez bankacılığının daha fazla öğrenilmesi, irdelenmesi için bir seminer programı başlattı.

 İlk seminerin açılış konuşmasını Bloomberg HT ekranlarından tanınan Didem Arslanoğlu yaptı. Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın sunumuyla başlayan programda, Prof. Dr. S. Kaya Ardıç, para politikasının amacı, türleri ve kısaca merkez bankacılığının amaç, görev ve araçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seminerin ikinci bölümü etkin katılımlı tam bir forum havasında geçti. Prof. Dr. S. Kaya Ardıç, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Prof. Dr. Nazım Engin katılımcılara çok renkli bir seminer yaşattılar. 70 kişinin katıldığı seminerde ABD merkez bankasının kararları, TC Merkez Bankası’nın gündemdeki uygulamaları, para politikalarının Türkiye ekonomisine ve sektörlere etkileri ile denizcilik sektöründe yaşananlara etkisi tartışıldı.

Deniz Ticaret Odası’nın Fındıklı’daki merkez binasında gerçekleşen ilk semineri, 3 Aralık Salı günü Analitik Bilanço, 9 ve 10 Aralık 2013 tarihinde ise Parasal Göstergeler ve Piyasa Etkileşimi konulu seminerler takip edecek. Toplam 4 gün sürecek olan programda Prof. Dr. S. Kaya Ardıç, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Prof. Dr. Nazım Engin ve Prof. Dr. Oral Erdoğan konuşmacı olarak yer alıyor.  

 

Editör: TE Bilişim