Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yapımı tamamlanınca dünyanın en büyük 10'uncu, Türkiye'nin en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı'nın üst yapı işleri için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Çandarlı Limanı'nın üst yapı işleri için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Limanın üst yapı işlerinin YİD modeliyle ihale hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bakanlığın, kısa bir zaman içerisinde Çandarlı Limanı üst yapı işleri için ihaleye çıkması bekleniyor.

2 bin metrelik rıhtım yapılacak

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10'uncu en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı için alt yapı işleri kapsamında 900 metre boyunda dalgakıran yapıldı.

Dünyanın önemli liman yatırımlarından biri olan Çandarlı Limanı'na 2 bin metrelik rıhtım yapılacak. Böylece limana 300 metre boyunda 6 gemi aynı anda yanaşabilecek.

Limana ilk geminin 2015'te yanaşması planlanıyor.

Pire, yanında "pire" kalacak

Çandarlı Limanı, Akdeniz'deki transit yükler açısından Yunanistan'ın Pire Limanı'na rakip olacak. Pire Limanı'ndan 4 kat daha büyük olması planlanan liman, yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Çandarlı Limanı'nın İzmir'e yıllık 700 milyon lira gelir getirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim