Suriye'nin, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdüğü Türk savaş uçağının pilotlarını arayan gemiler, Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik beldesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait limana geri dönmeye başladı.

Görev uçuşu için dün Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un kullandığı Türk Savaş uçağı, Suriye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldü. Söz konusu uçaktaki iki pilotun bulunması noktasında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında ise şu ana kadar sadece uçağın fırlatma koltuğu ile pilotların kullandığı belirtilen paraşütlere ulaşılabildi. Buna rağmen Suriye'nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde aramalarını yoğunlaştıran ekipler, havanın kararmasıyla birlikte zor anlar yaşıyor.

Arama çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait gemiler, akşam saatlerinde Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde komutanlığa ait limana yanaşmaya başladı. Gemilerin gelişi, bölgede hareketli saatlerin yaşanmasına neden olurken, gazeteciler ise en iyi görüntüyü çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Daha önce limana yanaşan 73 nolu gemi gibi 102 nolu geminin de pilotların izine rastlayamadığı öğrenildi. Yüzbaşı Ertan ile Teğmen Aksoy'u arama çalışmaları ise sürüyor.

Editör: TE Bilişim