Denizlerde petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları, bugüne kadar Sismik-1, Koca Piri Reis Gemisi ve kiralanan yabancı gemilerle yapan Türkiye, son teknolojiyle donatılmış yerli yapım sismik araştırma gemisine sahip olmak için düğmeye bastı. Gemi için ihale süreci tamamlanırken, MTA adına ihale sürecini yürüten SSM'nin önümüzdeki hafta yüklenici firmayla 100 milyon euro sözleşmeyi imzalanmasının ardından geminin yapımına hızla başlanacak.

Dışa Bağımlılık Bitiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin kendine ait derin sismik araştırmalar yapabilecek veri toplama ve enerji kaynağı kapasitesine sahip gemisi olmadığı için bu tür gemileri yurt dışından kiraladığını belirterek, yerli sismik araştırma gemisiyle birlikte bu alandaki dışa bağımlılığın ortadan kalkacağını açıkladı.

BTK'dan 'Haberin Var mı?' Uyarısı

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 'açık hat' olarak tanımlanan, onay ve haberi olmadan kimlik bilgileri kullanılarak yapılan aboneliklerin, mağduriyetlere yol açtığını bildirdi. Açık hatların bir bölümünün illegal işlerde kullanıldığını belirten Acarer, vatandaşa adına kayıtlı cep telefonu abonelik bilgilerinin kısa mesajla (SMS) bildirileceğini açıkladı. Sizin bilginiz yok ve sizin kimlik bilgilerinizle bir numara alınıyor' diyen Acarer, açık hatların belli bir abone sayısına ulaşmak için 'masumane niyetle' yapılanlarının yanında, kötü niyetle yapılanlarının da olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim