Arap Baharı turunu tamamlayıp Türkiye'ye dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fransa'ya yüklendi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un Libya ziyaretini hedef alan Erdoğan, iki lidere "Bu rol kapma çabası nedir?" diye sordu.
 
İstanbul'da "Batıya Doğru Akan Nehir" belgeselinin tanıtımında konuşan Erdoğan, Mısır, Tunus ve Libya'ya kapsayan ziyaretlerinin ayrıntılarını aktartı.
 
BATI'YA SESLENDİ:AYIPTIR!
 
Özellikle Arap Baharı turunun son durağı olan Libya'daki temaslarına değinen Erdoğan, Libya'da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi:
 
"Biz daha öncede Batı, Libya'nın petrol kuyuları üzerinde hesap yapmasın dedik. Şuan da Batı basınını okursanız ne diyorlar: 'Libya'nın petrollerinin yüzde 35'i şu şu şu ülkelerindir'. Ayıptır! Her zaman ki gibi yaptırım tarzınızı devam ettirirseniz, bu kez durum farklı ve alışılmışın dışında olacaktır. "
 
YANMIŞ TANKLARI GÖRDÜK
 
Libya gezisi sırasında ziyaret ettiği Misrata kentindeki görüntüleri de anlatan Erdoğan, tabloyu şu cümleyle özetledi:
 
"Misrata'da yanmış tankları, topları gördük."
 
Türkiye'nin çatışmaların en yoğun olduğu dönemde gemilerle yaralıları kurtardığını da hatırlatan Erdoğan, yine Fransa'ya yüklendi:
 
"Dün Libya'da 4 meydanda mitingi yaptık. Şehitler Meydanı'nda halkla bir araya geldik. Misrata'da yanmış tankları, topları gördük. Biz Ankara gemisini 16 tane F-16 uçağımızın eşliğinde oraya götürdük, 450 yaralıyı taşıdık. Duydum ki şimdi Fransa 35 yaralıyı taşıyormuş."
 
TAHRİR CIVIL CIVILDI
 
Mısır ziyareti sırasında gençlerle yaptığı görüşmelere de değinen Erdoğan, "Ben her şeye rağmen Tahrir'deki gençlere inanıyorum" sözleriyle yeni Mısır'a destek verdi.

Editör: TE Bilişim