Diyarbakır’da BOTAŞ boru hattından 15 ton petrol çalan hırsızlar, devriye yapan jandarma aracını fark edince petrol yüklü tankeri bırakıp kaçtı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı’nca BOTAŞ boru hattından hırsızlıkla mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi yapıldığı belirtildi.

TANKERİ BIRAKIP KAÇTILAR

İcra edilen devriye faaliyeti esnasında, Bağlar ilçesi Batıçanakçı Mahallesi Yemişalan mezrasında bulunan BOTAŞ boru hattının bulunduğu bölgede, şüpheli bir araç tespit edildiği belirtilen açıklamada şöyle dendi: “Jandarma ekiplerini fark eden şüpheli veya şüpheliler, içerisinde yaklaşık 15 ton ham petrol bulunan akaryakıt tankerini olay yerinde bırakarak kaçmış olup, yapılan kontrolde aracın yanında bulunan BOTAŞ boru hattına, harici kelepçe takılarak yaklaşık olarak 15 ton ham petrolü çektikleri, ancak devriyenin müdahalesi sonucu, çaldıkları ham petrolü olay yerinde tanker ile birlikte bırakarak kaçtıkları tespit edilmiştir. Cumhuriyet savcılığının talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan 1 adet tanker, tanker içerisinde bulunan 15 ton ham petrol ve suçta kullanılan malzemelere el konulmuştur. Olay yerinden kaçan ve kimlikleri tespit edilen şüpheli ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir." Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve hırsızlığın önlenmesi çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği vurgusu yapıldı.
Cihan
Kaynak: cha