Petkimin Devrinde Geri Sayim

Petkim sermayesindeki yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna devrinin, 7 Mayısa kadar gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
Ortaklıkta yer alan Turcas'ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Petkim'de ödemenin ne şekilde yapılacağına dair fiyat ve diğer faktörleri mukayese ettiklerini, konuya ilişkin net kararı 14 Nisana kadar açıklayacaklarını söyledi.
Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin devrine yönelik ihaleye karşı açılan davalarla ilgili olarak da Aksoy, bundan sonraki sürece ilişkin bir endişe taşımadıklarını kaydetti. Aksoy, davalarda muhatabın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olduğunu, İdarenin de bu konuda mesafe aldığını söyledi.
Devir işleminin ardından Petkim'in, Türk ekonomisinde çok pozitif bir rolü olacağının altını çizen Aksoy, Petkim'in Türk sanayisinin dünyaya ihracatında da çok önemli işlevi olacağını kaydetti.
Aksoy, Petkim'e ilişkin projeskiyonlarını; çalışanlar, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile paylaşacaklarını ifade ederken, ''Ama şu anda henüz bunu konuşabilecek yetkiyi kendimizde görmüyoruz, devir sonrasında bunu gerçekleştireceğiz. Ancak, Petkim Türkiye'nin petrokimya üssü olacak'' dedi.
 
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim