Rafineri kurmak isteyenlere Petkim'in arazileri 49 yıllığına kiralanacak. Petkim'in mülkiyetinde bulunan ve petrokimya veya petrokimya ile entegre tesisi kurulabilecek vasıfta olanlar, ÖYK kararı ile tesis kurulma amaçlı 49 yıllığına özelleştirilecek.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ile ilgili olarak T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Borsa'ya gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 14.04.2006 tarih ve 3798 sayılı yazısına istinaden, Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin (Petkim) 12.01.1995 tarih ve 95/4 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararına 3. maddeden sonra gelmek üzere,

Petkim'in mülkiyetinde bulunan arazilerle ilgili olarak, bu arazilerden petrokimya veya petrokimya ile entegre tesisi kurulabilecek vasıfta olanlarının, bu alanda faaliyette bulunmak veya fabrika ve/veya tesisler kurulmak üzere, 49 yıla kadar da üst hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine" ibaresi eklenmesine karar verilmiştir."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim