Petrol-İş'ten Petkim'in Özelleştirme Kararının İptali için Dava
  
Petrol-İş, yüzde 51'i blok olarak satışa çıkarılan Petkim'in özelleştirilme kararınin ipteli için dava açacağını açıkladı.

Petrol İş'ten yapılan açıklamada, Petkim'in özelleştirilmesi yerine yarım kalan yatırım projelerinin gerçekleştirilmesini istediklerini ve kamuda kalarak yatırımlarını sürdürmesinin gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Petkim'in satış sürecindeki tüm safhalar ayrı ayrı izlenerek, bu konuda hukuki mücadele sonuna kadar verilecek. Mart ayının son haftasında yargıda dava açarak, ÖYK'nın, Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak satış kararının iptalini isteyerek hukuki süreci başlatacağız. Petkim'in satışıyla ilgili süreç izlenerek hukuki mücadele de her aşamada sürdürülecek"  

ÖZELLEŞTİRİLME 20 YILDIR GÜNDEMDE

Petkim'de bulunan yüzde 44'ü Özelleştirme İdaresi'ne (ÖİB), yüzde 7'si de Emekli Sandığına ait toplam yüzde 51'lik payın özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinin, 16 Mart tarihinde gazetelere verilen ilanlarla başladı. ÖİB, Petkim ihalesinde ön yeterlilik için son tarihi 14 Mayıs olarak belirlerken, son teklif verme süresini de 15 Haziran olarak belirledi.

Kaynak: ANKA
Alıntı:
www.haberler.com

Editör: TE Bilişim