Pera Palas’ı satın aldığını açıklayan İhsan Kalkavan’ın avukatları tahliye için otele geldi. Ancak satışa karşı olduğunu belirten varislerden Hasan Süzer’in kızı Aylin Süzer Ejder’in avukatları, tahliye işlemini durdurdu.

Pera Palas Oteli’nin sahipliği hukuk savaşına dönüştü. İhsan Kalkavan’ın sahibi olduğu Beşiktaş Deniz Yatırımları’na satılan Pera Palas’a dün sabah polis eşliğinde gelen avukatlar tahliye işlemi yapmak istedi. Ancak Pera Palas’ın satılmasına tepkili olan varislerden Aylin Süzer Ejder’in avukatlarının devreye girmesi sonucu tahliye işlemi durduruldu.

Tahliye işlemini durduran Aylin Süzer Ejder ‘Otelin en yüksek hissedarıyım. Ama satıldığını gazetelerden öğrendim. Babamdan kalan oteli sattırmak istemiyorum’ dedi.

Babasının ölümünden sonra yönetim kurulu başkanı seçilen Kemal Süzer’in de satışa karşı olduğunu belirten Ejder ‘Otel değerinin üçte biri fiyata satılmıştır. Böyle bir satış kararının alınabilmesi için genel kurul toplantısı gerekiyor. Yangından mal kaçırır gibi satış işlemi yapılmıştır’ diye konuştu.

MAHKEME SÜRECEK

2 kasımda ellerine icra kağıdı geldiğini ifade eden Ejder ‘İtiraz süremiz olan 15 gün içinde ne yapacağımızı planlarken ertesi gün icra memurları kapımıza dayandı. Hisselerini satan Cennet Süzer ve Burak Ekmekçioğlu 15 günlük süreden feragat ettiklerine dair belge vermişler’ dedi. Ejder’in avukatı İlknur Adiller de mahkemeye başvurduklarını ve Süzer hisselerinin devirinin yapılmadığından dolayı satış karanının genel kurulda tartışılmasına karar verdiğini belirtti.

Ellerindeki belgeleri icra memurlarına sunan ve tahliyeyi durduran Aylin Ejder Süzer hafta başında başvuracakları yetkili mahkemenin de aynı kararı vereceğini düşündüğünü söyledi.

KALKAVAN: ASIL MAĞDUR OLAN BENİM

Pera Palas Oteli’ni alışının ardından, eski sahiplerini tehdit ettiği iddia edilen İhsan Kalkavan, ‘Hukukun yanımızda olduğu davada niçin birilerini tehdit etmek zorunda kalalım. Aksine biz orada mağdur edildik. Ben zor durumlarında yardım diye aileye borç para verdim. Ancak ödeyemediler ve otelin devrini vermeye karar verdiler. Ben de mecburiyetten aldım. Satış yapıldıktan sonra birileri çıkıp, ben varisim hakkımı isterim diyerek bizleri mağdur etmeye çalışıyor. Ben otelci değilim. Tarihi dokuya uygun restorasyon 30 milyon euro’ya çıkıyor. Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum’ dedi.

Tahliye için otele gelen İhsan Kalkavan’ın avukatı Cüneyt Manav’ı otelin güvenlik görevlileri içeri almak istemedi. Polisin müdahalesiyle içeri giren Manav, devir teslim işlemlerini Pera Palas’ın ikinci katındadaki yönetim ofisinde yaptı. Bu sırada devreye giren Aylin Süzer Ejder’in avukatlarının isteği üzerine, tahliye işlemleri durduruldu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim