Pendik Sahilinde Yakıt Gemisi Yandı
 
Pendik'te sahilden yaklaşık 500 metre açıkta bir yakıt gemisi yandı. Olay sırasında boş olduğu öğrenilen geminin söndürülmesi için yangın söndürme gemileri çağrıldı. "KARAKÖY1" isimli gemi, denizden yapılan müdahale ile söndürüldü. Gemide bulunan bir personel, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Büyük çapta maddi hasar meydana gelen olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Pendik'te sahilden yaklaşık 500 metre açıkta bir geminin yandığını gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Geminin sahilden uzakta yanması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına karadan müdahale edemeyince, söndürme gemilerine haber verildi.

Haber:Cihan Haber Ajansı

Alıntı: www.haberler.com


Güncelleme: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Web Sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklama:

18.06.2007 tarihi saat 01:00 civarında Pendik önlerinde demirli vaziyette bulunan KARAKÖY 1 isimli yakıt tankerinde yangın çıktığı ihbarının alınması üzerine derhal İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından can, mal, seyir ve çevre emniyetini teminen Kıyı Emniyeti 4 hızlı tahlisiye botu, Kurtarma 4 ve Söndüren 5 römorkörleri olay mahalline sevk edilmiştir.

Olay mahalline varıldığında gemi personelinin gemiyi terk ettiği gözlemlenmiş, Saat 06:30’a kadar yapılan başarılı söndürme çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alınmıştır. Geminin yükünün bulunmadığı, ancak 2 ton yakıtının bulunduğu öğrenilmiştir.

Yapılan söndürme çalışmaları neticesinde Gemi yaklaşık 150 iskeleye meyilli durumda olup, gözlem altında tutulmaktadır ve geminin meyilinin düzeltilmesi çalışmalarına başlanmıştır.

Yapılan ilk incelemelerde çevre kirliliği bulunmamaktadır."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim