PEGASUS WİNDSURF LİGİ’NDE FİNAL HEYECANI İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE’DE !
 
Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları  işbirliği ile gerçekleştirilen Pegasus Windsurf Ligi, 2012 final yarışları 10-12 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.
 
Türkiye’nin en başarılı 76’si erkek , 19’u kadın olmak üzere toplam  96 slalom windsurfçüsünin  kayıt yaptırdığı Pegasus Windsurf Ligi’nde İzmir, Adana, İstanbul, Muğla, Zonguldak, Tekirdağ, Trabzon ve Çanakkale olmak üzere 8 il ve 18 farklı kulüp sporcusu  Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master Erkek  sınıflarında Türkiye Şampiyonu olmak için müdacede ediyor.
 
Büyükçekmece Belediyesi himayesinde Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü  evsahipliğinde gerçeklecek yarışlara  Çağla Kubat, Lena Aylin Erdil, Ertuğrul İçingir, Emirhan Kolburan gibi Türkiye’nin en başarılı erkek ve kadın slalom windsurfçüleri katılacak.
 
Pegasus Windsurf Ligi 4. Ayak Büyükçekmece  yarışları , 10 Ağustos  Cuma günü saat 13:00 de Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü’nde start alacak. 11 ve 12 Ağustos   tarihlerinde saat 10:30’dan itibaren başlayacak yarışlarda gün içerisinde maksimum 3 yarış serisi gerçekleştirilecek. 12 Ağustos Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek Pegasus Windsurf Ligi’nde Büyükçekmece ayağında kategorilerinde en iyi performansı sergileyen sporculara Büyükçekmece Belediyesi tarafından “Altın Karma” ödülleri verilecek.
 
13 Temmuz’da Datça’da başlayan mücadele daha sonra 27 Temmuz’da Gömeç Burhaniye’de devam etti. İstanbul’da gerçekleşecek final   yarışlarıyla Pegasus Windsurf Ligi Şampiyonları belirlenecek.

Pegasus Windsurf Ligi’nde Datça ve Burhaniye’de yapılan toplam 5 yarış sonucuna göre Genel Klasman Sıralaması; 

Kadınlarda Lena Aylin Erdil 4.1 puanla Liderliğini sürdürürken, ikinci 5.4 puanla Çağla Kubat, üçüncü ise 14.0 puanla Fulya Ünlü. 

Erkekler kategorisinde ise Ertuğrul İçingir 4.1 puanla Lider, Emirhan Kolburan 9.7 puanla 2., Ege Şefik Kurt ise 11.7 puanla 3.sırada.

Editör: TE Bilişim