PEARL NAVAL’ın KORE ÇIKARMASI…

Pearl Naval Ship Management’ın kurucusu ve İstanbul Gaz Enerji ve Gemi İşletmeciliği (ISGEM)'nin kurucu ortağı Müh. Gürhan Burak Alkoç son Kore ziyaretini değerlendirdi, izlenimlerini aktardı.. Alkoç, 20 yıldır Kore ile gemi inşaatı ve gemi işletmeciliği konularında çalıştığı şirketlerde birçok projeyi yönettiğini, halen denizcilik anlanında kardeş ülkemiz Kore ile yeterince işbirlikteliği yapılamadığını gözlemlediğini belirtti.

Türkiye’nin ve Türk denizciliğinin uzakdoğuda tanıtılması ve iş geliştirilmesi konusunu görev üstlenerek uzun yıllar iş icabı yaşadığı ülkelerin başında Kore'nin geldiğini aktaran Burak Alkoç,bu ülkedeki  büyük armatörlük firmalarına Ülkemizdeki Denizcilik fakültelerini ve zabitan potansiyelini detaylı olarak aktardığını ifade etti.

Türk Denizcilik faaliyetlerine yönelik raporları baz alarak; Polaris Shipping, Hyundai Glovis, Sinokor, H-Line, Hyundai Merchant Marine, STX Marine Service, Seaworld, Hanjin Shipyard, Korean Register, fon kuruluslari vb.  dünya devi olmuş kurumlarla üst düzeyde olmak üzere, offshore ve Denizcilik hususlarına temaslarda bulunduğunu anlatan Alkoç, yine gemi tamiri için de Kore’li armatörlere Ülkemizin avantajlarını örneklerle dile getirdiğini belirtti.

Alkoç şunları aktardı: "Bu konular çok merak uyandırıyor, Kore’deki bu potansiyelin kullanılması gerekiyor. Ülkemizdeki ilgili kurluşların da desteğiyle hep birlikte çok güzel işlere imza atılabilir. Bu bağlamda  nisan ayında İstanbulda yapılacak ExpoShipping Fuarı çok önem arzediyor. Görüştüğüm tüm firmaları bu fuara davet ettim. Ayrıca 2 yılda bir düzenlenen Kormarine için Türkiye’den daha fazla katılım sağlanması gerekiyor. Kore’deki yan sanayi noktasında da birçok temsilcilik alınabileceğini düşünüyorum, bu konuda Kore’li üreticiler bizlerle temas kurdu. Avrupa için partner arıyorlar, öncelikle tarihten gelen diyologlarımız sebebiyle Türkiye üzerinde durduklarını gördüm. Özellikle Kore’nin Noksan bölgesinde çok ciddi bir know-how’ın sanayimize adopte edilelerek karşılıklı önemli bir ivme yakalanabilir."

Hanjin Shipping’in eski CEO’su ve Kore Gemi İşletmecileri Birliği Genel Sekreteri J.T.Kim’i de ziyaret ettiğini belirten Alkoç yetkilileri Nisan ayında İstanbul’a davet ettiğini, genel olarak bahsedilen konularda Kore’deki konsolosluğumuzun da iki ülke işbirlikteliğine (spesifik olarak projelendirme yapıldığı takdirde-gemiadamı ehliyet, denklik) katkıda bulunabilmek  noktasında önemli bir destek vermeye hazır olduklarını gözlemlediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim