Merkezi Japonya'da bulunan "Peace Boat" (Barış Gemisi) adlı sivil toplum kuruluşunun Japon, ABD, İsrail, Filistin, Bosna Hersek, Kanada, Meksika, Türkiye ve Güney Koreli üyeleri, kuruluşla aynı adı taşıyan bir gemiyle İstanbul'a geldi.

Karaköy iskelesine yanaşan gemide bulunan savaş karşıtlarını, sanatçılar  ve Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK) üyeleri karşıladı.

Türk savaş karşıtları ve gemide bulunan diğer savaş karşıtları, ellerinde "Barış" yazılı bayrakları alarak geminin önünde toplandı. Koalisyon üyelerinin gemiye binmelerine izin verilmemesi üzerine hazırlanan ortak bildiri okundu. Bildiriyi sanatçı Mehmet Ali Alabora'nın yanı sıra gemide bulunan Amerikan vatandaşı Stacy Hughs ve Japonya vatandaşı Takahash Kazauo beraber okudu.

Savaşa karşı olduklarını belirten Stacy Hughs, "İsrail Lübnan'da sadece sivilleri vurmadı. Köprüler, yollar hastaneleri vurdu. Ortadoğu'da barış bir an önce sağlanmalıdır" dedi. Takahash Kazauo da, Lübnan'a çok acil olarak insani yardımın yapılması gerektiğini söyleyerek, "Lübnan'a yapılan saldırılardan ve üzgünüz. Ortadoğu'da binlerce insan öldürülüyor. Ortadoğu'da barış sağlanması gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız ve gemimiz hiç durmayacak" diye konuştu.

21 Temmuz'da Japonyo'dan çıkan çıkan geminin, bir süre İstanbul'da kaldıktan sonra Ekim ayında tekrar Japonya'ya döneceği bildirildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim