Paris MOU Başarımında İyileşme Var

Denizcilik Müsteşarlığınca yapılan açıklamada, Türk Bayraklı Gemilerin teknik durumlarının iyileştirilmesi, Liman Devleti denetimlerinde performanslarının arttırılması amacıyla, Türk Bayraklı gemilerin denetimine önem verilmektedir. Bu amaçla, Türk Bayraklı gemilerin eğitimli personel tarafından denetlenmesini sağlamak amacıyla uzman personel tahsis ederek, “Denetim ve Eğitim Seferberliği” başlatıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, "Bununla birlikte Limanlarımızdan yurtdışına çıkış yapacak olan Türk Bayraklı gemiler Mayıs 2004 tarihinden itibaren 23 Ana Limanda “Önsörvey”, yurtdışındaki limanlarda tutulduktan sonra geldikleri ilk Türk Limanında “Programdışı İleri Sörvey” uygulamalarına tabi tutulmaktadır." denildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türk Bayraklı gemiler Paris Memorandumu kapsamında 2000, 2001 ve 2002 yıllarındaki olumsuz performansları dolayısıyla (toplam tutulma sayısı 545 gemi) Paris Memorandumu çerçevesinde kategori atlayamamıştır. Müteakiben başlatılan Denetim ve Eğitim Seferberliği neticesinde, liman devleti denetimlerinde Türk Bayraklı gemiler 2003,2004 ve 2005 yılları itibariyle giderek iyileşen bir performans göstererek ilk kez 2005 yılında Orta Dereceli Yüksek Risk kategorisine, 2006 yılında ise Gri Liste’ye geçiş sağlanmıştır.

Paris Memorandumuna göre ülkelerin durumlarının belirlendiği Kara-Gri-Beyaz liste, Memorandum kapsamındaki üye ülke limanlarında üç yıl içerisinde denetlenen ve tutulan toplam gemi sayısı baz alınarak formülize edilmiş “Excess Factor” olarak adlandırılan bir veri sonucunda oluşturulmakta olup, buna göre Türk Bayraklı gemiler 2008 yılında iyileşen bir performans göstererek Gri Listedeki yerini korumuş, bununla birlikte 2008 ve 2009 yılının ilk üç aylık periyodu kıyaslandığında (Tablo-1 ve Tablo-2) iyileşmenin devam ettiği görülmektedir. Türk Bayraklı gemilerin Beyaz Listeye geçişini sağlamak amacıyla, İdaremizce İstanbul Deniz Ticaret Odası ile koordineli, sektörü Liman Devleti denetimlerine yönelik periyodik olarak bilinçlendirme toplantıları yapılmakta, İdaremizce Klas kuruluşlarının denetimleri gerçekleştirilmekte, ayrıca Uluslar arası Emniyetli Yönetim Kodu (ISM Kod) uygulamalarının etkinliği bakımından Liman Devleti uygulamalarında tutulan gemilerin işletici kuruluşlarına program dışı denetimler yapılmakta ve yoğunlaştırılmış denetim kampanyaları düzenlenmektedir. Bununla birlikte, Türk Bayraklı gemilerin denetiminde görevli uzman personelin bilgi ve deneyimlerinin artırılmasına yönelik eğitimlere devam edilmektedir. "


2008-2009 PARİS MOU İSTATİSTİKLERİ KIYASLAMA TABLOSU

Tablo-1                                                                                   Tablo-2

 

2008

OCAK ŞUBAT MARTTOPLAM

2009 OCAK ŞUBATMARTTOPLAM

DENETİM SAYISI

676474 205

DENETİM SAYISI56 59 71 186

TUTULAN

GEMİ SAYISI
4 3 4 11

TUTULAN

GEMİ SAYISI
4 3 3 10

EXCESS FACTOR

0,300,270,24

EXCESS FACTOR0,040,02-0,03

 

      Excess factor: Memorandum kapsamındaki üye ülke limanlarında son üç yıl içerisinde denetlenen ve tutulan tüm   
        gemilerin değerleri baz alınarak belirlenen ve ülkelerin Kara-Gri-Beyaz Liste'deki durumlarını gösteren değer.
Editör: TE Bilişim