PARIS MOU 2012-2014 YILLARINA AİT PERFORMANS LİSTESİNİ YAYINLADI. TÜRK LOYDU YÜKSEK PERFORMANS BAŞARISINI SÜRDÜRÜYOR…

Paris MoU (Paris Memorandumu) 08.06.2015 tarihinde 2012-2014 yıllarına ait Bayrak devletleri ve Tanınmış Kuruluşlar (RO) performans listelerini yayınlamıştır. Paris MoU kapsamında gerçekleştirilecek Liman Devleti Denetimlerinde Gemi Risk Profili hesabında kullanılmak üzere 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Bayrak Devleti Performans listesine göre Türk Bayrağı Beyaz Listedeki yerini koruyarak 43 adet bayrağın yer aldığı Beyaz Listede 32. sırada yer almıştır.

1962 yılında kurulmuş olan ulusal Klas Kuruluşumuz Türk Loydu 2007 yılından itibaren dahil olduğu Yüksek Performans (High) listesinde tekrar yer alarak sürdürülebilir bir başarı elde ettiğini göstermiştir.

İki adet IACS üyesi klas kuruluşunun yalnızca orta kategoride (Medium) yeralabildiği performans listesinde, Türk Loydu, göstermiş olduğu üstün başarısıyla toplam dört adet IACS üyesi klas kuruluşunu (Russian Maritime Register of Shipping, Polish Register of Shipping, Croatian Register of Shipping, Indian Register of Shipping) geride bırakmış ve Yüksek Performans kategoride 11. sırada IACS üyesi olmadan yer alan tek klas kuruluşu olmuştur.

Başta Avrupa Birliği olmak üzere, diğer bir çok denizcilik otoritesi tarafından klas kuruluşlarının değerlendirmesinde gösterge olarak kullanılan Paris MoU Performans Listesi’nde, IACS üyeleri ile birlikte Yüksek Performans kategorisinde yerini almış olan olan Türk Loydu, sahip olduğu nitelik ve yeterliliğine ilişkin mesajını uluslar arası pazara ve denizcilik otoritelerine iletmektedir.

Resim

Editör: TE Bilişim