Panama Bayraklı Gemilere Önemli Uyarı

Panama Denizcilik İdaresi tarafından yapılan 14 Ekim tarihli  duyuruda, 2009 sonuna kadar Paris MOU limanlarında tutulan Panama Bayraklı gemileri sicilden çıkaracağını ilan etti.

Duyuruda, geminin sicilden çıkarılmasıyla, Panama tarafından verilen seyirle ilgili belgeler, tescil belgeleri ve telsiz belgelerinin de iptal olacağı belirtildi.

Duyurusa ayrıca; Panama Bayraklı gemilerde Liman Devleti Kontrolünde belgelendirmede ortaya çıkarılan eksikliklerin Bayrak Devleti sörveylerinde neden bulunamadığı da sorgulanıyor. İdare, Bayrak Devleti  sörveyörlerinin eksikliğin tesbitinde sorumluluğunun ortaya çıkması halinde, bu sörveyörlerin bir daha çalışma yapamayacağı ve belge verme yetkilerinin iptal edileceği belirtiliyor.

Sörveyin yapılmasından sonra geminin bir Paris MOU limanında tutulması halinde Panama Denizcilik İdaresi sörveyörün lisansını iptal edecek.

Panama Denizcilik İdaresi duyuruda ayrıca gemi armatörü ve işleticilerini, kaptanları, yasal temsilciler ve tanınmış kuruluşları gemilerini tüm uluslararası Söçzleşmeler ve Ulusal Mevzuatlar ile tam uyum içerisinde bulunmaya çağırdı.

Bu önlemler Panama bayraklı gemilerin son dönemde Paris MOU limanlarında sıklıkla tutulması ve Panama Bayrağı üzerinde olumsuz bir imaj oluşturmaya başlaması üzerinde alındı.

 

 

Editör: TE Bilişim