Pakistan Türkiye ile gemi yapmak istiyor

Tasarım ve entegrasyon ile tamamen ulusal kaynaklarla hayata geçirilen milli gemi projesi (MlLGEM) Pakistan'ın da gündeminde. Pakistan, Türkiye ile işbirliği yaparak minimum 4 korvet tipi savaş gemisi yapmak istiyor.

Edinilen bilgiye göre. Ocak ayı içinde Türkiye'ye gelen bir Pakistan heyeti, MİL GEM projesi hakkında bilgi aldı. Türkiye, minimum 4 savaş gemisine ilişkin teklifi bu ay içinde Pakistan taralına sunacak ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının davetlisi olarak Nisan ayında bir Pakistan heyeti, Türkiye'ye gelerek teknik görüşmeler ve incelemede bulunacak.

Proje çerçevesinde Pakistan, planlanan savaş gemilerinden ilkinin Türkiye'de, diğerlerinin Kaıaçi'de yapılmasını talep ediyor. Kendi MlLGEM projesini de geliştirmek isteyen Pakistan, savaş gemilerinin tasarım ve dizaynında da Türkiye ile işbirliği yapmak istiyor. Tamamen Türk tasannu ve Türk mal/eme paketi içinde yapılması planlanan savaş gemilerinin, hangi ülke tersanelerinde yapılacağı konusu ise görüşmeler sonrasında belli olacak.

Söz konusu projenin maliyetinin de görüşmelerin ardından belirleneceği belirtiliyor.

Gönül Iraklı bakanla görüştü

Abu Dabi'de bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, çeşitli ülke bakan ve genelkurmay başkanları ile görüşmelerine bugün de devam etti. Gönül. Savunma Sanayi Fuarındaki Savunma Sanayi Müsteşarlığı stan-dında Irak Savunma Bakanı M. G. Ashert. Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı General Salch Almoha/a. Birleşik Arap Emirlikleri Genelkurmay Başkanı Hamad el Ramaithi ile ayrı ayrı görüştü, Türk stantîarını da gezen Gönül, fuara katılan 42 firma ve Savunma Sanayi Müs teşarlığı ekibiyle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Gönül. Türkiye'nin Abu Dabi Büyüklelçisi Selim Karausmanoğlu'nun vereceği resepsiyona da katıldı.

Kaynak: Forum Gazetesi

Yayın Tarihi: 21 Şubat 2007

Editör: TE Bilişim