PAKİSTAN FIRKATEYNİ PNS-ASLAT (FFG-2549 GÖLCÜK’TE

22-25 Ekim 2013 tarihleri arasında Gölcük Deniz Ana Üssünde bulunacak ve Gölcük Liman Ziyareti icra edecek olan Pakistan Fırkateyni PNS ASLAT (FFG-254) 22 Ekim 2013 tarihinde Gölcük Limanına bağladı.

Ziyaret süresince Türk Deniz Kuvvetleri Gemileri ile liman ve deniz eğitimleri yapacak olan Pakistan Fırkateyni personeli sosyal ve kültürel faaliyet ve gezilerde de bulunacak.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla icra edilen ziyaret kapsamında 22 Ekim akşamı Türk Deniz Kuvvetleri onuruna bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona Donanma Komutanı Koramiral Veysel KÖSELE, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon SHAUKAT, EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Tümgeneral Muharrem YAVAŞ, Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet ELLİBEŞ ile Türk ve yabancı askeri personel katıldı.

Türkiye ve Pakistan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyon Gemi Komutanı Albay Ahmad FAROOQ ve Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon SHAUKAT’ın konuşmasıyla devam etti. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon SHAUKAT Türkçe olarak yaptığı konuşmada iki ülke arasında geçmişten gelen tarihi bağların ikili ilişkilerin temelini oluşturduğunu, bu ziyaretle iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek Türk misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti ve takdirlerini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Pakistan’ın geleneksel yiyeceklerinin sunulduğu ikrama başandı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel KÖSELE, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon SHAUKAT, Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet ELLİBEŞ ve  Gemi Komutanı Albay Ahmad FAROOQ günün anısına yapılan pasta kesildi. 

Editör: TE Bilişim