Öztrak'tan sismik gemi eleştirisi

CHP’li Faik Öztrak, "Başbakan, Barbaros Hayrettin Paşa isminin arkasına saklanıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, petrol ve doğalgaz araması için Norveç'ten 130 milyon dolara alınan ve ismi Barbaros Hayrettin Paşa olarak değiştirilen sismik gemi ile ilgili, "Anlaşılan emektar Piri Reis Gemisi ve amiralsiz bırakılan donanma, Rumları ve İsrail'i Akdeniz'de doğalgaz aramaktan caydıramayınca; Başbakan çareyi, Akdeniz'i Türk gölü yapan Büyük Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa isminin ardına saklanmakta buldu." dedi.
 
Faik Öztrak, TBMM'de yaptığı basın toplantısında 130 milyon dolar verilerek Norveç'ten sismik gemi alınmasını eleştirdi. Öztrak, "Alınan geminin her şeyi ithal. Ama iki şey hariç… Bunlardan ilki geminin yeşil-beyaz olan rengi, kırmızı beyaz olacakmış. Yani geminin kırmızı boyası bizden olacak. İkincisi ise geminin 'Polarcus Samur' olan ismi Barbaros Hayrettin Paşa olarak değiştirilecek. Sayın Başbakan geminin ismini böyle uygun görmüş. Anlaşılan emektar Piri Reis Gemisi ve Başbakan'ın emir ve komutasındaki yargının amiralsiz bıraktığı donanma Rumları ve İsrail'i Akdeniz'de doğalgaz aramaktan caydıramayınca; Başbakan çareyi, Akdeniz'i Türk Gölü yapan Büyük Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa isminin ardına saklanmakta buldu." şeklinde konuştu.
            
Gölcük ve Tuzla tersanelerinde gemiler yapılarak tüm dünyaya satıldığını söyleyen Öztrak, "Peki 10 yıldır iktidar olarak sen ne yapıyorsun? 10 yıldır milli sismik gemiyi neden yapamadın. Lafa gelince milli kavramı ağzından düşmüyor. Peki, neden milli bir gemiyi bizim tersanelerimizden suya indirmedin de şimdi 130 milyon dolar verip ithal ettiğin gemiye methiyeler düzüyorsun?" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim