Özelleştirmenin en iyi müşterisi biziz
 
TAV Başkanı Hamdi Akın , AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede özelleştirmenin harekete geçtiğini söyledi. Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği 'nin (ANSİAD ) düzenlediği toplantıda konuşan Akın , özelleştirmelerin arka arkaya gerçekleşmesi üzerine Akfen Holding olarak aktif rol alma zorunluluğu hissettiklerini vurguladı.

Akın , ''Özelleştirmenin en iyi müşterilerinden biri olduk. İzmir Limanı , Mersin Limanı başta olmak üzere otomobil muayene istasyonlarını, herkes 'Bu nasıl fiyatlar, bu paralar ödenmez' dediği rakamlarla ortaklarımla birlikte aldım. Oysa Mersin Limanı 'na 755 milyon dolar verirken, bir yıl sonra İzmir Limanı 1 milyar 350 milyon dolar civarında gitti. Mersin Limanı , şu an kapasite olarak İzmir Limanı 'nı geçti'' dedi.

DÜNYA MARKASIYIZ

Akın , TAV 'ın eskisinden daha güçlü hale geldiğini, çok kapsamlı dünya markası olduğunu bildirdi. ''TAV şimdi eskisinden çok daha güçlü, çok daha kapsamlı' diyen Akın , şunları söyledi: 'İstanbul Havalimanı 'nı aldığımız zaman, hep İstanbul -Ankara -İzmir hayali kurardım. İstanbul - Ankara oldu. İzmir 'i Havaş aldı. Bunun üzerine biz de Havaş 'ı satın aldık. Yani bu güzel bir rüya. Önce hayalleri kurup, sonra onları gerçekleştirmek hepsinden güzel.'' Dünyanın en büyük otel zincirine sahip Accor Grubu ile 60 otel yapımı konusunda anlaştıklarını anımsatan Akın , '25 yıllık işletmesi karşılığında Türkiye 'de 3 ve 4 yıldızlı 60 otel yapacağım. Van , Şanlıurfa , Kayseri , Eskişehir gibi yerlere gittiğimiz zaman, artık Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet alabileceğiniz ama 3-4 yıldızlı otelleriniz olacak. Bu otelleri yapıp, 1 milyar dolarlık yatırımla, halka açmak ya da blok satışla o işin de içinden çıkmak.''

Bugün
 

Editör: TE Bilişim