Özelleşme ile sektör hareketlenir

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Üyesi Mehmet Hazırlar, İskenderun Limanı'nın özelleşmesi ile nakliye sektörünün hareketleneceğini vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'a gelmesi ve Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesinin nakliye sektörü için çok önemli olduğunu belirten Hazırlar, hizmete açılan Hatay Havaalanı'nın da bölge potansiyelini arttıracağını söyledi.

Hazırlar, "1980 öncesi İskenderun'da işsizlik sorunu yoktu. Tüm nakliye ve denizcilik firmalarının acenteleri bu bölgede bulunur, binlerce kamyon günlerce İskenderun'da kalır ve bölgeye sıcak para akışı sağlanırdı. Limana gelen gemiler ise yüklerini boşaltmak için sıra beklerdi. 1980'li yıllarda körfezde 50'ye yakın geminin beklediğine şahit olduk, ancak son aylarda limanın modernize edilmemesi, çalışmamaması ve özel iskelelerin de artması ile İskenderun ekonomosi zor günler yaşıyor. İnşallah 2008 yılının ilk altı ayı içerisinde liman özelleşirse başta nakliye sektörü olmak üzere deniz taşımacılığı ve konteyner taşımacılığı da artacaktır." dedi.

Bazı nakliye firmalarının İskenderun ve çevresinde depo kiralamak için yer aradığına vurgu yapan Hazırlar, "Önümüzdeki yıllarda İskenderun cazibe merkezi olacak. Türkiye'nin dört bir tarafından denizcilik acentelerinin bölgeye gelmesi ile ticari hareketliliğin artacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İskenderun Esnaf Kefalet Kredi Kooparatif 2'nci Başkanı Hıdır Ercan ise, "İskenderun sanayi sitesindeki esnaflarımız çok sıkıntılı günler yaşıyor, adeta sinek avlıyorlar. Başbakan Erdoğan'ın İskenderun Limanı ile ilgili çalışma yapacağını öğrendik ve sanayiciler olarak tekrar umutlandık. İskenderun sanayisi ve ekonomisinin can damarı olan limanın mutlaka çalışması lazım." diye konuştu.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim