OTOBANDAN GEMİ GEÇTİ

Van ve Bitlis valilikleri ile Ulaştırma Bakanlığı'nın girişimiyle, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve İDO A.Ş'den alınan 2 gemi ve kaptan köşkünün, Bolu'ya kadar olan kara yolculukları, eşine az rastlanır görüntülere neden oldu.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sırasında gemileri karadan yürütmesini andıran tablo karşısında vatandaşlar olduğu kadar gişe memurları da şaşkınlık yaşadı. Düzce'den itibaren trafik ekipleri eskortluğunda gemileri ve kaptan köşkünü taşıyan üç TIR, D-100 karayolunu kullanarak Paşaköy Otoban gişelerine ulaştı.

Milosbet color="#000000">Tırlar zorlandı

Gemilerin, 26'şar metrelik uzunluğu ve 5'er metrelik ebatları nedeniyle araçlarının manevra kabiliyeti azalan TIR şoförleri, Paşaköy otoban gişelerinden geçerken zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri ve görevliler, TIR sürücülerini yönlendirerek, gemilerin gişelere zarar vermeden geçişini sağladı. Gemilerin Bolu Dağı'ndan geçişi sırasında ise ulaşımda aksamalar meydana geldi. Gemileri taşıyan TIR'ların arkasında uzun araç kuyrukları oluştu. Van'da yolcu taşımacılığında kullanılacak olan İstanbul'dan 2 gün önce çıkarılan gemiler toplam 4 gün boyunca yaklaşık bin 650 kilometre yolculuk yapacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim