Osmanlı Gemileri Model Olacak

KO-MEK Model Gemi Yapımı kursiyerleri, İstanbul'daki Deniz Müzesini ziyaret etti.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)'nın Gölcük kurs merkezinde model gemi yapımı branşında eğitim gören kursiyerler İstanbul'daki deniz müzesini ziyaret etti. Kursiyerler Osmanlı gemi modelleriyle yakından ilgilendi.

BİNLERCE ESER İNCELENDİ

KO-MEK Kursiyerleri Türkiye'nin en büyük denizcilik müzesi olan İstanbul Deniz Müzesini büyük hayranlıkla gezdi. İçerdiği koleksiyon çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Deniz Müzesinde KO-MEK kursiyerleri yaklaşık 20 bin eseri inceledi.

SÜSLEMELER ÖRNEK ALINDI

Türkiye'de kurulan ilk askeri müze olan Deniz müzesi ziyaretinde kursiyerler, Osmanlı zamanındaki gemiler hakkında bilgi edindi. Kursiyerler dönemin gemi süslemelerini kendi maketlerinde uygulamak için fotoğraflarını çekti. Sergide gemilerin yanı sıra döneme ait denizcilikte kullanılan araçlar ve silahlar da incelendi.

KURSİYERLER OSMANLI SALTANAT KAYIKLARI'NI GEZDİ

Deniz Müzesi'nde Osmanlı İmparatorluğu'ndan Cumhuriyet'in ilk zamanlarına kadar kullanılan kayıkları usta öğreticileri nezaretinde inceleyen kursiyerler, Osmanlı ahşap sanatının ulaştığı seviyeye hayran kaldı. Gezide inceledikleri tarihi eserlerin kendi modellerinde uygulayacaklarını belirten KO-MEK kursiyerleri, "Sergi hepimiz için farklı bir deneyim oldu. Model Gemi Yapımı eğitimimizde hocamızın anlattıklarını burada görerek pekiştirdik" dedi.

Editör: TE Bilişim