Osman Gazi okyanus aşacak..

İstanbul – Bursa arasındaki mesafeyi 75 dakikaya indirecek Osman Gazi hızlı feribotu Avustralya’dan yola çıkmaya hazırlanıyor. En son teknoloji ile donatılan 88 metrelik yeni nesil feribot Hint Okyanusunu aşarak Süveyş kanalı üzerinden İstanbul’a gelecek. Hızlı feribotun Türkiye yolculuğu yaklaşık 20 gün sürecek.

İstanbul – Bursa arasını 75 dakikaya indirecek hızlı feribot hattı için inşa edilen ve yapımı kısa bir süre önce Avustralya’da tamamlanan hızlı feribotların ilki  Osman Gazi İstanbul’a getiriliyor. Bu yıl başlayacak İstanbul – Bursa seferleri ile iki şehri oldukça yakınlaştıracak Osman Gazi ve Orhan Gazi hızlı feribotları, 88 metre boyunda, bin 200 yolcu ve 225 araç kapasiteli.
 
Yüklü seyir hızı 36 knots/saat (yaklaşık 67 km/saat).

Yüklü hali ile 36 deniz mili (yaklaşık 67 km/saat) hıza ulaşabilen gemilerin toplam maliyeti 110 milyon dolar. Perth kentinden yola çıkacak Osman Gazi hızlı feribotu, sırasıyla Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı’ndan geçerek Akdeniz’e ulaşacak. Yaklaşık 20 gün sürecek yolculuğunun ardından gemi İstanbul’da olacak.
 
 
Araç kapasitesi 225, yolcu kapasitesi 1200.
 
 
Köprü üstü son teknoloji seyir cihazları ile donatılmış.
 
 
Yolcu salonları iki kattan oluşuyor.
 
 
 Kaynak: İDO
Editör: TE Bilişim